Beauty

Sally Hansen Insta-Dri: de makkelijkste nagellak ooit

Sally Hansen Insta-Dri

Nagellak is hartstikke leuk, maar niet als het aanbrengen en drogen je een uur kosten, en je manicure na een dag of 2 zijn beste tijd wel gehad. Sally Hansen Insta-Dri brengt daar verandering in.

Beloftes

We hebben ze al zo vaak voorbij zien komen, beloftes over nagellak die snel droogt, goed blijft zitten en in 1 keer dekt. Over het algemeen blijkt na gebruik minimaal 1 van die beloftes toch niet te worden waargemaakt, helaas. Ook Sally Hansen Insta-Dri belooft dit alles. Gelakte nagels in een handomdraai, 1 keer aanbrengen is genoeg en een topcoat overbodig. Zal het dan echt waar zijn dit keer?

Sally Hansen Insta-Dri

De reden dat we geneigd zijn Sally Hansen net iets eerder te geloven dan heel veel andere merken, is dat zij nogal een reputatie hebben hoog te houden. Zeker in Amerika, maar ook steeds vaker daarbuiten, staat dit merk nu eenmaal heel goed aangeschreven. Kies je voor kwaliteit tegen een redelijke prijs, dan kies je voor Sally Hansen, zo luidt de redenatie van veel vrouwen wereldwijd.

Ook wij hebben het merk hoog zitten, en juist daarom beginnen we wat aarzelend met het testen van de nagellak. Het gaat toch niet gebeuren dat ons favoriete merk hiermee van zijn voetstuk valt?

Zoveel keuze

Sally Hansen Insta-Dri wordt breed in de markt gezet, met meteen 44 verschillende kleuren. Voor onze test zoeken we drie tinten uit die goed bij de zomer passen. Klassiek rood (Cinna-Snap), zomers roze (Watermelon Wizz) en een glitter die zowel los als als topcoat gedragen kan worden (Shooting Star).

Sally Hansen Insta-Dri

Met name rode nagellak laat zich vaak lastig mooi egaal aanbrengen, over het algemeen is het onmogelijk om dit in 1 laagje te doen. Sally Hansen stelt ons gelukkig niet teleur: 1 laagje, en rood is het! Natuurlijk kun je ervoor kiezen om toch twee laagjes aan te brengen, om het net wat intenser te maken, maar nodig is het absoluut niet.

Ook de knalroze variant is in 1 keer gedekt, en nu al ons favoriete tintje voor de zomer. Wat fijn, dat de kleur precies overeenkomt met die van het flesje, en de nagellak dus écht van je nagels af lijkt te knallen. De glitterlak tenslotte doet het los prima, maar zou bijvoorbeeld ook prima over de roze lak heen kunnen. Hier moet je even opletten dat de glitters mooi verdeeld zijn over de nagel, dat kan nog even pielen zijn.

Houdbaarheid

Sally Hansen belooft dat deze nieuwe lijn je minimaal 1 dag extra draagplezier op zal leveren, zelfs zonder topcoat (deze is al in de lak verwerkt). Dat valt lastig te controleren, de duurzaamheid hangt tenslotte grotendeels af van wat je nagels te verwerken krijgen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de lak er goed op zit en tegen een stootje lijkt te kunnen. Chippen doet hij nauwelijks, als je in de eerste dagen al beschadigingen ziet dan is het langs de bovenste rand, deze kan wat ‘slijten’. En ach, mochten je nagels na een paar dagen toe zijn aan een nieuw kleurtje is het fijn om te weten dat je daar met deze fijne nieuwe lijn binnen een paar minuten mee klaar bent!

Sally Hansen Insta-Dri is er in 44 tinten en kost €5,99 per stuk.