Beauty

Review: Oral-B Triumph met Smart Guide

Nog niet eens zo heel lang geleden was een electrische tandenborstel een ware luxe, en zeker niet standaard. Tegenwoordig, zeker nu we allemaal weten dat deze nu eenmaal beter poetsen dan de ouderwetse handtandenborstel, heeft het merendeel van de Nederlanders er eentje in de badkamer staan. Maar net als je denkt de beste van de beste gekocht te hebben, komt er weer een nieuw model op de markt, dat véél beter is dan alle anderen. Om erachter te komen of het nou echt de moeite waard is om zo nu en dan te ‘switchen’ en voor de nieuwste innovaties te gaan, mochten wij het nieuwste model van Oral-B testen, de Triumph met Smart Guide.

Om maar eens met die Smart Guide te beginnen. Dit is een handig apparaatje dat aangeeft hoe lang, en waar in je mond, je nog moet poetsen. Als je netjes voor elk kwadrant waarin je je mond kunt onderverdelen een halve minuut de tijd neemt, kom je op de aanbevolen 2 minuten uit. Handig, want zo’n beetje iedere Nederlander (en wij waren daarop geen uitzondering) dénkt wel lang genoeg te poetsen, maar in de praktijk valt dat vies tegen. Daarnaast geeft het ook een signaal af als je te hard poetst en wanneer het tijd is om je borsteltje te vervangen. In weze neemt dit kleine apparaatje je dus keurig ‘aan het handje’ en zou je denken dat iedereen die in het bezit is hiervan pérfect poetst.

En eerlijk is eerlijk, de Smart Guide werkt wel stimulerend. Als je stiekum te vroeg stopt of te hard poetst voel je je toch een beetje terecht gewezen.
Bij de Triumph kun je kiezen uit twee verschillende opzetborsteltjes. De FlossAction variant is voorzien van kleine ‘flapjes’ die hun werk doen tussen je tanden, en dus zorgen voor een optimale reiniging, terwijl de ProBright borstel vooral bedoeld is om je tanden licht te polijsten, met wittere tanden als effect.

Na de Triumph een tijdje geprobeerd te hebben zijn wij enthousiast. Ja, het is even in de buidel tasten (139 euro), maar dat is met name de toevoeging van de Smart Guide wel waard. Daarnaast is het prettig dat je kunt kiezen uit vier verschillende poetsstanden (reinigen, zacht, massage en polijsten), zodat je de Triumph met recht all-round kunt noemen. Tenslotte, het oog wil ook wat tenslotte, wordt met dit model steeds duidelijker dat het wat electrische tandenborstels betreft ook steeds meer om het uiterlijk gaat. Geen steriel wit geval meer, maar een wat hipper vormgegeven geheel, dat je smaakvol ingerichte badkamer tenminste niet meer in één keer verpest.