Beauty

Portofino, de zomercollectie van Collistar

Collistar Portofino

Heb jij ook zo genoten van de zonnige dagen die we al hebben gehad? De nieuwe Portofino collectie van Collistar belooft er nog veel meer!

Portofino

Het is maart, de zon laat zich steeds vaker zien, bloemen beginnen dapper te bloeien. Langzaam maar zeker maken we ons op voor de zomer, voor hogere temperaturen, vrolijke kleuren. Zelfs de zomervakantie komt al héél voorzichtig in zicht.

Collistar neemt je deze zomer mee naar Portofino, een plaatsje aan de Italiaanse Rivièra. Waar de zomer nog mooier is dan bij ons, de kleuren nog intenser. Een plaatsje dat iedere zomer tot leven komt, dat alles in zich heeft dat Italië zo mooi maakt. Een plaatsje dat door Collistar is gebruikt als inspiratie op de zomerse make-up lijn die nu in de winkels ligt.

Intens!

De basis voor de Portofino collectie wordt zonder twijfel gevormd door de Eye Shadow Palettes. Hierin vind je de kleuren terug die Portofino haar charme geven. De ‘Enchanted Sea’ variant geeft je de kleuren van de zee. Van azuurblauw tot het wit van de schuimende golven, prachtig! Alle kleuren in het palette zijn zeer kleurecht, de intense kleuren uit het doosje zie je dus ook echt terug op je ogen. Vind je het lastig om de kleuren op de juiste manier te combineren? Bij het palette van je een handig kaartje met uitleg, maar natuurlijk mag je ook zelf volop experimenteren. Zeker de azuurblauwe tint doet het prima als dun lijntje boven je wimpers, als ware het een eyeliner.

In het andere palette, ‘Sunset in the Bay’ vind je roze-achtige tinten terug, net als de mooie pastels die je op de huizen en gebouwen in Portofino aantreft. Ook hiermee kun je weer perfect combineren. Ben je dol op mooie contrasten? Gebruik de twee palettes dan eens samen; zachtroze en azuurblauw combineren prachtig! Om je ogen wat extra aan te zetten kun je ook nog een Professional Glitter Eye Pencil gebruiken, verkrijgbaar in diep blauw en turquoise. Intens qua kleur, maar voorzien van een zachte glitter voor een extra stralende oogopslag.

Ogen

Dat het accent in deze collectie vooral op de ogen ligt, bewijzen de ‘For your eyes only’ Eyeshadow sticks. Deze zijn er in zes kleuren, en behoren nu al tot onze absolute favorieten.

Collistar Portofino

Door het spitse puntje kun je de stick als eyeliner gebruiken, terwijl je de stick door hem iets schuiner te houden ook kunt gebruiken om je hele ooglid te kleuren. Bang dat het puntje plat wordt door gebruik? Niet nodig. Aan het uiteinde van iedere stick zit een ‘puntenslijper’ verstopt, waarmee je hem zo weer mooi puntig hebt.

Veel van dit soort oogschaduws in stickvorm zijn vettig, en gaan in de loop van de dag een geheel eigen leven leiden. Een plooi vol oogschaduw, wie kent het niet… Collistar is erin geslaagd een stick te creëren die ‘droog’ is, die niet na een paar uurtjes aan de wandel gaat, en heel de dag prima blijft zitten. De tinten zijn mooi nude, en geschikt voor iedereen.

Glamour!

Wat is de zomer, en wat is Italië, zonder een gezonde portie glitter? Precies. Ook daar is door Collistar aan gedacht. De makkelijkste manier om te ‘shinen’ is door een goed gekozen druppel ‘Precious Drops’ aan te brengen op de delen die je in de spotlights wil zetten. Ideaal op je jukbeenderen; het resultaat is subtiel doch stralend. Gebruik de druppels ook gerust onder je wenkbrauwen of op je décolleté zonder bang te zijn dat je als een discobal door het leven stapt.

Collistar Portofino

Stralen doe je ook door te zorgen voor een gezonde, frisse tint op je gezicht. Zeker in de lente of aan het begin van de zomer kan je huid daar wel wat hulp bij gebruiken. Met de Even Finish Brightening Primer begin je je make-up met een egale, stralende huid, die door de SPF10 ook nog eens beschermd is tegen het lentezonnetje. Werkt prima onder je foundation, maar kan op een naturel dagje ook als enige gezichtsmake-up dienen.

De finishing touch in deze collectie wordt gevormd door een drietal lipglosses. ‘Gloss Design’ is er in drie naturelle tinten, die stuk voor stuk een ‘sparkling’ effect op je lippen hebben. Bij een intense oogmake-up zoals in deze collectie hebben je lippen weinig kleur nodig; een mooie gloss met een bijzonder effect is precies genoeg om de stralende look af te maken, en je lippen extra vol te laten lijken.