Beauty

Oriflame Perfect Fusion Foundation

Het Zweedse merk Oriflame introduceert een nieuwe lijn foundations, en natuurlijk probeerden wij deze uitgebreid uit!

Perfect Fusion, zo luidt de naam van de nieuwe foundation, verwijzend naar de ‘fusie’ met je huid die het product aangaat, om zo een natuurlijk effect te bereiken. Dat klinkt interessant!

De foundation zit in een pompflacon, en 1 pompje is precies genoeg voor het hele gezicht. De eerste seconden na aanbrengen is het natuurlijke effect ver te zoeken, de foundation is duidelijk zichtbaar en lijkt het befaamde masker-effect te gaan bereiken. Maar dan, na de foundation wat verder uit te smeren over het gezicht, is dat effect als sneeuw voor de zon verdwenen. Wow!

Alhoewel de dekking behoorlijk is, zie je ├ęcht niet dat je een foundation draagt. Je teint is egaal en mooi gematteerd, maar je huid wordt niet verstopt, hij wordt alleen een tikkue mooier gemaakt.

Perfect Fusion is er in zes tinten, die je onderling natuurlijk ook kunt mengen om de perfecte kleur te bereiken. Het is sowieso raadzaam om altijd twee tinten foundation aan te schaffen: je huid is in de winter tenslotte lichter dan in de zomer, en daar pas je je foundation op aan. Extra fijn weetje: Oriflame heeft aan hun foundation een SPF 25 toegevoegd, een stevig zonnefilter dat je huid iedere dag beschermt tegen de schade van de zon.

Bestaat de ideale foundation? Jazeker, al zullen de eisen per persoon verschillen. Met zijn mooie dekking, goede prijs (14 euro) en SPF 25 staat Oriflame in ieder geval hoog in ons rijtje. Te koop via www.oriflame.nl en het bekende directe verkoopkanaal (de adviseuses die hele leuke workshops geven).