Beauty

Ook zo’n last van een droge huid? Zo los je het op!

droge huid

De herfst en winter zijn de seizoenen van de droge huid. Heel vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg producten om het op te lossen.

Wij laten zien hoe je ook in deze ‘moeilijke’ seizoenen je huid in topconditie houdt.

Verzorg je droge huid onder de douche of in bad

Juist in deze tijd van het jaar is het belangrijk om de producten die je onder de douche of in bad gebruikt met veel zorg uit te kiezen. Let goed op dat je kiest voor hydraterende producten, anders belast je je huid alleen maar en droog je hem verder uit.

Onder de douche gebruiken wij graag de Shower Gels van Lush, zoals de befaamde (en alleen in deze tijd van het jaar verkrijgbare) Snow Fairy. Ruikt verrukkelijk, en bevat ook nog eens verzorgende bestanddelen die je huid zacht houden. Dat geldt ook voor de Ultra Hydrating Body Wash van Yes to blueberries. Je kent de ‘Yes to’ producten misschien al, ‘Yes to carrots’ is de bekendste. Er zijn inmiddels heel veel varianten te koop, met ieder hun unieke eigenschappen.

Yes to blueberries is er speciaal voor de droge huid, waarbij zowel de zwarte bessen als de shea butter zorgen dat je huid niet alleen lekker ruikt, maar ook nog eens perfect verzorgd is na een douche. De lekker grote fles van 500 ml gaat in ieder geval een heel groot deel van de herfst en winter mee!

Ga je liever in bad? Ook hiervoor kun je producten vinden die bovenal je huid verzorgen. Kies voor een badproduct op olie-of crèmebasis, zoals dit Wild Rose Cream Bath van Weleda. Dan weet je zeker dat je huid lief wordt behandeld. Aan dit cream bath is o.a. olijfolie en jojoba-olie toegevoegd, die met de heerlijke geur van wilde rozen een perfecte combinatie vormen.

droge huid

Smeren, smeren, smeren

Heb je snel last van een droge huid, dan is het een kwestie van smeren, smeren en nog eens smeren om deze de hele dag soepel en verzorgd te houden. Sowieso iedere ochtend en avond kan je huid wel een goede verzorging gebruiken.

Welk product je daarvoor gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wij zijn erg fan van olie, en kiezen dus vaak voor de Vitamine E huidolie van Jacob Hooy. Perfect voor een droge huid, met als bijkomend voordeel dat littekens, striemen en veroudering ook worden verminderd. Deze olie is zeer zuinig in gebruik en trekt snel in. Wij gebruiken hem vooral voor de droogste gebieden van onze huid: ellebogen, knieen en zo nu en dan als boost voor onze handen.

Ro’s Argan Body Conditioner van Lush bevat ook veel olie, maar dan in vaste vorm. Gecombineerd met cacao boter en shea butter zorgt dat voor een ultiem verzorgend product, dat er misschien niet heel aantrekkelijk (want bruin) uitziet, maar heerlijk is in gebruik. Ook dit product is zuinig in gebruik, en laat je huid urenlang mooi glanzen en soepel aanvoelen.

Kies je liever voor een tube? Vaseline heeft nu een heerlijk Repairing Serum, dat niet vettig is en bomvol hydraterende ingrediënten zit. Trekt snel in, maar laat je huid wel urenlang soepel aanvoelen. Keuze genoeg dus!