Beauty Getest

Obagi Medical Sun Shield SPF 50

Met de zomer komt ook onze aanhoudende irritatie over zonnecrèmes weer naar boven. Wat is het lastig om een fijn product te vinden dat je huid goed beschermt!

De ene zonbeschermer ruikt veel te sterk, de ander laat je overdreven glimmen, terwijl de volgende je in een soort witte waas hult. Gelukkig mochten we onlangs de nieuwe Sun Shield SPF 50 van Obagi Medical proberen… en vonden wij onze ideale zonbeschermer!

We beginnen meteen met het slechte nieuws: de verkoopprijs van dit product bedraagt 46 euro. Best een aanschaf, maar als je net als wij moeite hebt om een zonnecrème te vinden die aan al je wensen voldoet is het zeer de moeite waard. Want deze Sun Shield is vrijwel reukloos, is te gebruiken op lichaam en gezicht, trekt snel in en beschermt je huid als geen ander tegen UVA en UVB straling.

Maar dat is nog niet alles. Na het aanbrengen zie je binnen no time absoluut geen sporen meer. Geen glim, maar ook zeker geen witte waas. Dat maakt het product zeer geschikt voor gebruik onder je dagcrème bijvoorbeeld, maar natuurlijk ook op de rest van je lichaam. Waar veel zonneproducten je huid acuut verstoppen en zeker in het gezicht onzuiverheden kunnen veroorzaken, hoef je daar in dit geval niet bang voor te zijn. De formule op basis van 10,5% zinc oxide en 7,5% octinoxate is in alle opzichten lief voor je huid.

De beschermingsfactor (SPF 50) is hoog, en daarmee is deze Obagi Medical Sun Shield perfect geschikt voor die dagen waarop je veel tijd in de zon doorbrengt en voor iedereen die een zeer zongevoelige huid heeft. Wij zijn helemaal om, en investeren ieder jaar met veel plezier een paar tientjes in deze fijne zonbeschermer!