Beauty

Nuud houdt een half miljoen oksels fris

nuud

Een nieuwe manier om stinkende zweetoksels tegen te gaan. De Nederlandse start-up nuud bedacht het, en veroverde met hun vegan deo al 250.000 mensen: dat is in totaal een half miljoen oksels. Wij konden natuurlijk niet achterblijven.

Nuud onder je oksels

Misschien heb je al eens reclame voor nuud voorbij zien komen op social media, waar zij volop op aanwezig zijn. Het kleine roze tubetje belooft je oksels in totaal wekenlang vrij van luchtjes te houden. Het bijzondere aan nuud is dat je het niet dagelijks hoeft te gebruiken: een bolletje van het formaat van een erwt houdt je oksels gerust een paar dagen fris. Ook als je tussendoor doucht.

Hoe zit precies? Het geheim is het (Ecocert gecertificeerde) microzilver. Dat weet bacteriën die in zweet voorkomen te neutraliseren, en daarmee nare geurtjes te voorkomen. Daarnaast zijn er ook natuurlijke oliën in de crème verwerkt, die niet alleen zorgen dat het microzilver op zijn plek blijft, maar ook meteen de huid van je oksels verzorgen. Dat hebben ze wel verdiend, na hun leven lang bestookt te zijn met deo’s die de boel vaak behoorlijk uitdrogen.

Werkt het?

Overstappen op nuud is even wennen. Deze deo zit in een tubetje, en is vermomd als crème. Doe een bolletje ter grote van een erwt op je vinger en wrijf deze uit onder je oksel. Het droogt direct, dus je kunt je meteen erna aankleden.

En dan is het afwachten. Gaat deze uitvinding net zo goed werken als een normale deodorant? Als je gewend bent om een variant te gebruiken die voorkomt dat je gaat zweten, dan is het even wennen. Als je nuud gebruikt zweet je namelijk wel gewoon, alleen dat zweet gaat vervolgens niet stinken. Op een hete zomerdag proberen we het uit en ja, het is even wennen, vochtige oksels. Stinken we meteen een uur in de wind? Nee, verre van. Doe je erg je best dan kun je een klein beetje zweet onderscheiden, maar het mag geen naam hebben. Op een minder tropische dag zal je hier al helemaal geen last van hebben.

nuud

Betekent dat dat we om zijn, en overstappen op nuud? Misschien wel. Het is echt nog even wennen, oksels die niet steeds kurkdroog zijn en waar geen parfumluchtje onder vandaan komt. Slechts een keer of twee per week nieuwe deo opbrengen is echter wel lekker makkelijk, en de werking is ook prima. Daarnaast is nuud ook nog eens veel minder slecht voor het milieu. Dit kleine tubetje gaat namelijk minstens net zo lang mee als een grote bus deo, en is ook nog eens 100% recyclebaar, want gemaakt van bioplastic uit suikerriet. De kosten liggen wel iets hoger dan die van de meeste deo’s, maar niet zo hoog dat het je tegen zou moeten houden. Eigenlijk zijn er dus totaal geen goede redenen te bedenken om niet over te stappen, behalve dan dat het even wennen is. Met andere woorden: gewoon doen.