Beauty

NIVEA Micellar Shampoo: micellair water voor je haar!

NIVEA Micellar Shampoo

Micellair (of micellar) water om je gezicht te reinigen, dat kennen we allemaal. Nu wordt deze techniek ook ingezet om je haar schoon te wassen!

Micellen, wat zijn dat eigenlijk?

Opeens was het er, en opeens was iedereen ook enthousiast. Het woordje ‘micellair’ was niet meer weg te denken. Maar wat doen die ‘magische micellen’ nu eigenlijk?

Micellen zijn eigenlijk hele kleine (héle kleine) oliemoleculen, helemaal ingekapseld in water. Zij hebben de eigenschap om als het ware ‘magnetisch’ te werken op vuil en talg, waardoor deze zonder te wrijven aan worden gezogen door de micellen. Het resultaat is schoon, zonder dat je hier veel moeite voor hebt hoeven doen of met stoffen die je huid (of haar) kunnen uitdrogen aan de slag hoeft.

Micellar water om je gezicht mee te reinigen werd snel een hit, en nu gaat NIVEA een stapje verder. NIVEA Micellar Shampoo, micellen in je shampoo dus!

NIVEA Micellar Shampoo

Eigenlijk is het principe van deze micellaire shampoo hetzelfde als bij de gezichtswaters. In de shampoo zitten micellen, die vuil en talg aantrekken uit je haar. Even inzepen, goed uitspoelen, en de micellen verdwijnen met vuil en al in het doucheputje. Dag dag!

Maar ehm, vuil en talg uit je haar spoelen. Dat doen normale shampoo’s toch ook? Klopt. Maar de manier waarop zij dat doen is net wat agressiever dan bij deze micellaire variant het geval is. Net als bij de gezichtsreiniger die op basis van micellen werkt, hoef je bij een shampoo op deze manier ‘minder hard te werken’. Omdat de micellen vuil aantrekken, verrichten zij, op een milde manier, al het werk. Goed voor je haar, en zeker ook voor je hoofdhuid.

NIVEA Micellar Shampoo

Er zijn twee varianten ontwikkeld: NIVEA Purifying Micellar Shampoo is er voor normaal tot vet haar. Hier staat, met dank aan het citroen-melisse-extract, langdurige frisheid centraal. NIVEA Comforting Micellar Shampoo bevat waterlelie-extract, en is er voor de gevoelige en kwetsbare hoofdhuid en haardos. De lekkere grote flessen kosten €4,99 per stuk.

Aanrader?

Natuurlijk probeerden we deze nieuwe shampoo zelf ook voor je uit! Wat wij fijn vinden, met name aan de Purifying variant, is dat deze shampoo goed reinigt, en het haar echt heel schoon en fris maakt. Teveel shampoo’s voegen meer aan je haar toe dan dat ze eruit wassen, en daar zitten we niet altijd op te wachten. Deze micellaire shampoo wast je haar écht schoon, zonder het stug of droog aan te laten voelen. Wij voorspellen een nieuwe hype, en denken dat het niet lang zal duren voor micellair ook in het shampoo-schap is