Beauty

Nieuwe palettes van essence

essence palettes

Essence bracht onlangs nieuwe producten uit die vanaf deze herfst in de winkels liggen. Naast een aantal handige basics en glinsterende eyecatchers vielen ons vooral deze prachtige palettes op!

Voor de liefhebbers

Een beetje make-up liefhebber is dol op kleurtjes, vooral als deze mooi gebundeld zijn in een palette. Het voelt een beetje als een snoeptrommel, zo’n doosje vol kleurtjes. Ideaal om lekker te experimenteren en combineren, en de mooiste looks samen te stellen.

Bij veel topmerken zijn de palettes de duurste stukken in de collectie, en tevens de meest gewilde. Ook bij budgetmerk essence is dit het geval, maar hier is ‘duur’ een relatief begrip. De palettes in de nieuwe collectie kosten slechts €5,99 en €9,99 euro. Da’s nogal een verschil met wat je in de parfumerie moet neertellen!

Goedkoop

De palettes van essence zijn dus lekker betaalbaar, maar zie je dat ook terug in de kwaliteit? Ja, op een bepaalde manier wel. De verpakkingen bijvoorbeeld, deze zijn van karton, waar dure merken vaak voor duurdere materialen kiezen. Wil je jezelf eens lekker ‘pamperen’ en een klein juweeltje aan je make-up verzameling toevoegen, dan is zo’n duurdere variant waarschijnlijk wat je zoekt. Heb je gewoon zin in een hoop mooie, nieuwe kleurtjes, dan kun je net zo goed voor essence kiezen.

Want al ligt de prijs een heel stuk lager, de pigmentatie en houdbaarheid kun je vergelijken met tal van duurdere merken. Een prima koop dus, waar je lang plezier van kunt hebben.

Wat is er nieuw?

Traditioneel brengt essence twee keer per jaar een grote ‘update’ uit, waarbij een hoop nieuwe producten aan het vaste assortiment worden toegevoegd (los daarvan vind je meerdere keren per jaar limited edition collecties in de schappen). Ook nu is dit weer het geval, waarbij de meeste toegevoegde producten redelijk ‘basic’ te noemen vallen. De palettes uitgezonderd, want dat zijn dit seizoen echte eyecatchers.

essence crystal power

Onder de noemer Crystal Power vind je een aantal nieuwe producten in de collectie, die met elkaar gemeen hebben dat ze je laten sprankelen. Geen ultieme glitter, wel een mooie glans. In dit deel van de collectie vind je ook twee nieuwe palettes. Allereerst is er een mooi Blush & Highlighter Palette, met zowel twee glanzende poederblushes (fijn, blusher met een glansje, zeker in de herfst of winter als je wat pips ziet) als twee mooie highlighters. Ook het Eyeshadow palette mag er zijn, met negen tinten. Acht ervan glimmen, eentje is mooi mat. De kleuren vallen onderling goed te combineren en zelfs te mengen. De Crystal Power palettes kosten €5,99 per stuk.

essence crystal power

Epic sunset

Hoe ziet een zonsondergang in de woestijn eruit? Nou, een beetje zoals de kleuren in het Epic Sunset Eyeshadow Palette (€9,99). Veertien losse tinten, die je donkerder of lichter kunt maken met de onderste tinten, Lightness of day en Darkness of Night. De kleuren zijn grotendeels warm van toon, en glanzen je tegemoet. Wij zijn vooral dol op de meest glinsterde kleurtjes; Perfect Glow, Ray of Light, Solar Flare en Dawn. Deze geven je zeker in de herfst en winter een mooie, warme uitstraling en net dat kleine beetje extra om ook deze donkere maanden stralend door te komen.

essence epic sunset