Beauty

Natural beauty

Om mooi voor de dag te komen is geen chemie nodig! Dit zijn onze favoriete, natuurlijke merken.

Sara Rosalie & Natural by Yerba Vita

Sara Rosalie is een Nederlands merk, opgericht door Sara, die opgroeide op een schapenboerderij op Texel. Zeg je schapen, dan zeg je lanoline, een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit schapenvacht. Deze lanoline verwerkte Sara in een aantal producten, waaronder onze favoriet: de Lip Balm. Een handig tubetje om altijd bij je te hebben, want de lanoline en andere natuurlijke, vettende producten in deze lip balm doen het ook prima op droge plekjes in je gezicht, of op je handen om maar eens wat te noemen.

sara rosalie & naturals by yerba vita

Yerba Vita werd opgericht door Victoria Ratmanova, een Russische die verhuisde naar Nederland. Haar filosofie? Als je goed voor je huid zorgt, heb je geen dikke laag make-up nodig. En goed voor je huid zorgen, dat betekent geen chemische troep! Wij hadden de eer Victoria te ontmoeten en wow… zonder foundation zag haar huid er egaler uit dan de meeste 30-plussers mét foundation voor elkaar krijgen! We zijn dus direct gaan smeren met de door haar ontwikkelde Face the Night Antioxidant Boost, en worden sindsdien met een heerlijk zachte huid wakker.

Chi & Loveli

Chi Superskin oils zijn er voor verschillende huidtypes. Wij zijn toe aan de Anti Aging variant, op basis van biologische arganolie, jojoba en cactusolie. Zij voeden de huid en vervangen je reguliere crème. Glimt niet, dus je kunt de olie ook rustig overdag gebruiken. Onze huid wordt er zachter, steviger en rustiger van.

chi & loveli

Een merk waar we echt fan van zijn geworden, met name door het mooie verhaal erachter, is Loveli. Linda Bot ging op zoek naar een alternatieve deo, toen haar moeder door borstkanker geen ‘normale deo’, met aluminium, mocht gebruiken. Nergens vond zij er eentje die aan haar eisen voldeed, en dus sloeg ze zelf aan het experimenteren! Het resultaat belandde, nadat het in haar directe omgeving enorm aansloeg, in de winkels. Loveli deodorant bestaat uit kokosolie, zuiveringszout en andere natuurlijke stoffen. Het stopt het zweten niet, maar zorgt er wel voor dat bacteriën geen kans krijgen. En aangezien zij zorgen dat zweet stinkt, is het effect hetzelfde als dat van een deo met aluminium: geen vieze luchtjes! Er is inmiddels trouwens ook een Loveli lipbalm, en ook die kunnen we van harte aanraden. Een groot deel van je lip balm eindigt tenslotte in je maag iedere dag, en dan is het wel zo fijn als hier alleen natuurlijke stofjes in zitten.

The|Tides

The|Tides is niet alleen hartstikke natuurlijk, het is ook nog eens helemaal Nederlands! Alles aan dit wellnessmerk komt uit Nederland, van de ingrediënten tot de verpakking. Waarom zou je bijvoorbeeld zeewier en algen uit het buitenland halen, als je het ook in Zeeland vindt?

the tides wellness

De producten van The|Tides kom je tegen in wellnesscentra, maar er is ook een lijn voor thuisgebruik. Wij genieten van het After Workout Magnesium Seaweed Bath, heerlijk na het sporten of gewoon, een drukke dag op het werk.

Pureté Bio

Pureté Bio tenslotte is een biologisch merk, dat zijn krachten haalt uit de natuur. Onze favoriet van dit merk is het Éclat lifting facial serum. De roll-on lijkt wel een toverstafje: al binnen 15 minuten lijkt je huid gladder! Het serum is niet vet, en kan dus prima overdag gebruikt worden. Het effect is vergelijkbaar met andere, chemische gladmakers.

purete bio

Ook prettig: de royale fles Huile subliem, een droge olie die je kunt gebruiken op je gezicht, maar ook op je lijf of zelfs in je haar. Een echte alleskunner!