Beauty

Maybelline Snapscara: easy on, easy off

Maybelline Snapscara

Een mascara die je gemakkelijk verwijdert met water, zonder aan kwaliteit in te leveren? Maybelline Snapscara belooft het te zijn.

Maybelline Snapscara

Mascara… het levert vaak nogal wat gedoe op. Dat begint al bij het aanbrengen: da’s een precies werkje. Niet te dun, niet te dik, iedere wimper goed gedekt. En vooral geen klontjes! Te vaak is een mascara niet tegen onze eisen opgewassen; de wimpers plakken na het aanbrengen aan elkaar, zitten vol met klontjes of hebben meer dan drie laagjes mascara nodig om een beetje op te knappen.

En da’s natuurlijk pas het begin. Want heb je eindelijk de perfecte mascara gevonden, blijkt het verwijderen aan het einde van de dag een waar drama. Soms blijven er zelfs na het gebruik van een stevige remover nog restjes over, en dat wil je niet. Al was het maar omdat het gewoon niet ok is om er ’s morgens bij het wakker worden als een panda uit te zien.

Maybelline Snapscara belooft zo’n beetje de ideale mascara te zijn. Perfect op te brengen, zonder klontjes, en net zo makkelijk weer te verwijderen. Niet met remover, nee, gewoon met water! Dat moesten we natuurlijk uitproberen.

Begint goed

Met het lichtgebogen borsteltje breng je de mascara, precies zoals beloofd, snel en egaal aan. Met 1 laagje heb je een redelijk naturel effect, voor wat steviger aangezette wimpers kom je snel op 2 of 3 laagjes uit. Opvallend is dat Snapscara ook dan mooi blijft zonder je wimpers aan elkaar vast te laten plakken of klontjes te vormen.

Gedurende de dag blijft de mascara prima zitten. Daar waren we best huiverig voor, want een mascara die belooft super makkelijk verwijderen te zijn, dat zal na een stevige regenbui of workout vast problemen opleveren? Niet dus. Ok, een beetje uitlopen kan gebeuren, zeker als je ook wat in je ogen wrijft, maar zeker niet meer dan een andere niet-waterproof mascara. Prima dus!

Maybelline Snapscara

Weg ermee!

Aan het einde van de dag volgt de ’test’ van waar we het meest benieuwd naar zijn. Is de mascara echt zo makkelijk met water te verwijderen?

Het antwoord? Ja en nee. Met warm water kom je een heel eind, absoluut. Zorg er echt voor dat het water warm is overigens, anders lost de mascara niet op. Toch halen wij er daarna nog een watje met remover overheen. Daarmee komen de allerlaatste restjes Snapscara eraf, maar ook de rest van onze oogmake-up. Want dat is misschien wel het grootste probleem: draag je naast mascara ook een eyeliner of eyeshadow, ben je met alleen water natuurlijk niet klaar!

Toch zijn we razend enthousiast over Maybelline Snapscara. Gewoon een goede mascara die mooi blijft zitten, en ook nog eens een stuk makkelijker te verwijderen is, of je er nu een beetje remover bij gebruikt of het klusje met alleen warm water klaart. Geen panda-ogen meer, geen eindeloos geboen, terwijl Snapscara minstens zo goed blijft zitten als een ‘normale’ mascara. Aanradertje dus.

Maybelline Snapscara is nu al te koop bij Kruidvat, en vanaf eind februari bij nog veel meer winkels.