Beauty Favourites Getest

Getest: Max Factor Smoky Eye Effect Eyeshadow

Goede smoky eyes maken is een kunst op zich, waarbij ‘vervagen’ en ‘oefening baart kunst’ de belangrijkste uitgangspunten zijn. Max Factor introduceert ‘Smoky Eye Effect Eyeshadow’ om dit smoky eyes effect na te bootsen. Werkt dat?

Het hangt er een beetje van af wat je van het product verwacht. Een kunst, want dat is het maken van smoky eyes, die normaal aardig wat tijd kost kun je niet volkomen vervangen door een stick waarmee je binnen een minuut of 3 klaar bent. Dat voorop gesteld zijn wij blij verrast over het gebruiksgemak: je brengt de lichte kleur op je gehele ooglid aan, trekt vervolgens langs de wimpergrens en aan de onderkant van de arcadeboog een donkere lijn (die je op elkaar laat aansluiten), vervaagt de boel een beetje al gelang je voorkeur, en klaar! Een beetje jammer is dat de oogschaduw in stickvorm, en dus wat vettig, verpakt is. Vettige oogschaduw gaat al snel in de plooitjes rond je oogleden zitten, en deze stick is daar geen uitzondering op.

Echte smoky eyes, nee, dat kunnen we het effect niet noemen. Wel leer je met deze stick om op de juiste plek de schaduwen te leggen, iets wat veel vrouwen nogal eens vergeten als ze 1 of 2 strepen oogschaduw op hun ooglid smeren. De stick is handig qua vorm, je neemt hem zo met je mee, maar om iets dichter in de buurt van echte smoky eyes te komen zouden wij toch hebben gekozen voor een oogschaduw in poedervorm, die ook nog eens veel langer mooi zou blijven zitten.