Beauty

Max Factor: lipstick op basis van je huidtint

Ken je dat? Je koopt een mooie paarse lipstick, die je bij nader inzien in een wandelende geest blijkt te veranderen. Of je bent op zoek naar een leuke roze lipstick, maar weet als je eenmaal voor het schap met pakweg 20 roze varianten absoluut niet welke kleur jou het beste zal staan.

Dit soort dingen gebeuren doordat lipsticks altijd op kleur worden uitgestald, meestal van licht naar donker. Heel handig, je vindt gemakkelijk iedere kleur, maar of die vervolgens ook bij je past is nog maar de vraag. Max Factor belooft daar met hun Colour Collections lijn verandering in te brengen. Niet langer is er gesorteerd op kleur, nee, het is de tint van je huid die als criterium wordt gebruikt.

Er wordt gewerkt met drie huidtinten: licht, medium of donker. Bij elke tint ‘horen’ 6 verschillende tinten lipstick, die je zonder al te veel risico op een miskoop aan kunt schaffen. Vergelijk de kleuren voor de grap eens, en je zult zien dat zowel iemand met een lichte als met een donkere huid rood op de lippen kan dragen, alleen is de gekozen intensiteit van het rood bij een lichte huid veel zwakker dan bij een donkere huid.

Wij hopen dat goed voorbeeld doet volgen, en spoedig meer merken hun make-up op deze manier zullen sorteren. Max Factor Colour Collections lipstick is vanaf deze maand te koop voor 10,99 euro, veel Max Factor make-up vind je bij Drogisterij.net.