Beauty

Max Factor Clump Defy Extensions mascara: mascara zonder klontjes

Max Factor Clump Defy Extensions mascara

Het belangrijkste van een mascara? Dat hij niet klontert! Niets zo vreselijk als aan elkaar geplakte wimpers ‘met stukjes’. Max Factor gaat ze te lijf.

Max Factor Clump Defy Extensions mascara

Clump Defy Extensions, zo heet de nieuwe mascara van Max Factor. Uit de naam leiden we af dat deze mascara zonder klontjes je wimpers verlengt en volume geeft. Er is maar één manier om erachter te komen of dat ook echt zo is: de proef op de som nemen.

Eerst wat informatie. Deze 3-in- 1 mascara belooft tot 200% meer volume en lengte zonder klontjes. Vorig jaar was er al de Clump Defy mascara, deze Extensions variant is de overtreffende versie. Hoe het allemaal werkt? Nylon vezels hechten zich aan de wimpertoppen, zodat deze langer worden. Tegelijkertijd zorgt de zeer beperkte ruimte tussen de borstelhaartjes van het gebogen borsteltje ervoor dat klontjes geen kans meer krijgen. Daarnaast is de formule van de mascara zo ontworpen dat deze langzaam droogt en flexibel blijft. Da’s vooral belangrijk als je meerdere laagjes aan wilt brengen, hoe vaak borstelen we met laagje 2 laagje 1 niet de vernieling (lees: klontjes) in?

maxfactorclump2

Goed, tot zover de theorie. Op naar de praktijk! Opvallend is dat de hoeveelheid mascara op het borsteltje vrij gering is, wat secuur en klontloos aanbrengen makkelijker maakt. Na het eerste laagje, dat keurig op onze wimpers belandt, zien we nog niet zo gek veel volume en lengte, maar wel keurig gesepareerde, zwarte wimpers. Na het tweede laagje worden de wimpers al langer en dikker, en een derde laagje maakt het voor ons helemaal af. Het volume blijft wat beperkt, zeker als je van die hele ‘vette’ mascara gewend bent die je wimpers als het ware aan elkaar plakt, maar de lengte mag er zeker zijn. Keurige wimpers, geen klontjes, geen frustratie. Heerlijke mascara! Voor 14,99 euro haal je Max Factor Clump Defy Extensions mascara in huis.