Beauty Getest

Max Factor CC Cream

CC is het nieuwe BB. Iedereen die het beautynieuws een beetje volgt weet nu al precies wat we bedoelen, maar lees gerust verder voor wat meer uitleg.

We hebben het hier natuurlijk over de nieuwe hype in beautyland, de CC cream. Waar we vorig jaar massaal vielen voor de BB cream, die huidverzorging en lichte dekking combineert, met een stralende huid als resultaat, is de CC variant een net iets zwaarder geschut.

De CC Cream van Max Factor (13,99 euro, verkrijgbaar in drie tinten) verzorgt je huid, maar zorgt daarnaast voor ‘een intense teintcorrectie’. Met andere woorden: waar een BB cream prima is voor dagen dat je huid weinig ‘ondersteuning’ nodig heeft, kies je voor CC als je huid even wat minder egaal is.

De CC Cream van Max Factor is absoluut één van de betere die we voorbij hebben zien komen. De dekking is goed, zonder onnatuurlijk te lijken (de substantie bestaat uit bijna 10% foundationpigmenten), terwijl allerlei natuurlijke ingrediënten (denk aan komkommerwater, rozenbottel, glycerine en zeeduindoorn) ervoor zorgen dat je huid verzorgd wordt. Tenlotte heeft deze CC Cream ook nog een SPF 10, belangrijk in zomer én winter.

Om optimaal te genieten van je CC Cream is het natuurlijk belangrijk dat je hem op de juiste manier aanbrengt. Van Max Factor kregen we wat tips, waarbij we er eentje wel erg slim vinden: breng de Cream eerst aan onder de ogen en dan bij de neushoeken. Verspreid de CC Cream daarna richting de haarlijn. Hierdoor komt de grootste hoeveelheid van de CC Cream op de gebieden die de meeste dekking nodig hebben en vormt zich een natuurlijke overgang naar de eigen huidskleur. Die gaan we onthouden!

Overigens kun je rode plekjes die nog niet helemaal verdwenen zijn met een laagje CC Cream ook rustig nog een klein beetje extra bedekken, de CC Cream van Max Factor kun je rustig wat dikker aanbrengen op deze gebieden, zonder dat hij lelijk of onnatuurlijk wordt.