Beauty

Lush: Go Green!

Lush is door haar natuurlijke producten altijd al ‘groen’, maar de nieuwste lijn ‘Go Green!’ gaat nog een stapje verder. De lijn is geinspireerd op Rebecca Lush (die haar achternaam natuurlijk al mee had!). Rebecca heeft sinds 2002 niet gevlogen. Ze rijdt geen auto, reist graag door Europa met de trein, is bezeten van recycling en koopt zoveel mogelijk biologische en Fair Trade producten.

Er zijn meer mensen als Rebecca, al zijn ze niet allemaal zo fanatiek. Voor iedereen die wel wat natuurlijke verfrissing kunnen gebruiken na het wandelen/fietsen/treinen naar hun werk is er nu de Go Green lijn. O.a. citrusoliën sandelhoutolie cederhout, venkel en tijm zorgen voor veel frisheid, kalmering en een goed gevoel in het algemeen.

Wij testten de Parfumbalsem (10,50 euro), een parfum in vaste vorm verpakt in een blikje. Eenmaal aangebracht (wat verrassend makkelijk gaat!) heeft de geur even nodig om ‘los te komen’, maar wanneer het eenmaal zo ver is word je heerlijk omringd door een subtiel frisse geur die lang houdt. Ook de handcrème ‘Handy Gurugu’ heeft een heerlijk frisse geur, die welliswaar niet hetzelfde is als het parfum, maar hier ook zeker niet mee ‘botst’. Door de basis van sheaboter worden je handen heerlijk zacht, al moet je de crème wel even de tijd geven om in te trekken.

De deodorant, met de naam The Greench (10,25 euro), koop je in poedervorm, en da’s natuurlijk wel even wennen als je normaal spray gebruikt. De etherische oliën van tijm, tea-tree en benzoë gaan nare luchtjes te lijf, terwijl rozemarijnpoeder bacteriën elimineert en zweet tegengaat. Ben je behoorlijk van het zweterige soort, dan is The Greench misschien niet zo heel geschikt om onder je oksels te gebruiken. Hoe lekker kruidig het ook ruikt, tegen flinke transpiratie werkt het gewoon niet zo krachtig als bijvoorbeeld een anti-transpirant spray. Wél heel fijn is het dan om bijvoorbeeld zweetvoeten tegen te gaan, of om je lekker een beetje mee in te poederen op een warme dag (of als je gaat klussen/sporten/fietsen etc.).