Beauty

L’Oréal Paris slaat natuurlijke weg in met Botanicals Fresh Care

Botanicals Fresh Care

Koriander. Als het in ons eten zit, is het reden genoeg om het te laten staan. En nu stopt L’Oréal het in een haarverzorgingslijn, die we beloofden uit te proberen. Lekker dan…

Botanicals Fresh Care

Botanicals Fresh Care is een nieuwe lijn van L’Oréal Paris, waarmee de cosmeticagigant een meer natuurlijke weg inslaat. Niet 100% natuurlijk, zo geven ze eerlijk toe, maar wel een heel eind de goede kant op. Zo zijn de producten in deze haarverzorgingslijn vrij van siliconen, parabenen en kleurstoffen, en stijlvol verpakt in gerecyclede verpakkingen.

Er zijn vier verschillende lijnen te koop, Geranium, Koriander, Saffloer en Camelina, ieder voor een specifieke haarsoort. Wij probeerden de Koriander lijn uit.

Koriander

Koriander. Wat kunnen we erover zeggen. Je moet ervan houden, laten we het daarbij laten. En dat doen wij op zich niet, als het om voeding gaat. Maar koriander in shampoo, daar willen we best met een open blik naar kijken. Want olie uit korianderzaadjes schijnt hartstikke effectief te zijn voor breekbaar haar dat wel wat verwennerij kan gebruiken. Het maakt het sterker en klitvrij, zonder het haar te verzwaren zoals zoveel andere oliesoorten doen.

De lijn bestaat uit een shampoo, conditioning balm, masker en ‘strength potion’, en is daarmee direct mooi compleet. En al moeten we ons er even overheen zetten, de geur van koriander doet ons onder de douche een stuk minder rillen dan wanneer we het in de keuken ruiken. Heel eerlijk gezegd ruikt het best fris, en helemaal niet onaangenaam. Gelukkig maar, want om nu heel de dag rond te lopen met een haardos die ruikt naar ons minst favoriete ingrediënt, dat zagen we niet echt zitten.

Botanicals Fresh Care

Fijn!

We probeerden de producten uit deze lijn een aantal keer uit, en werden er behoorlijk blij van. Geen siliconen, hoera, en dus geen ‘nep’ glad laagje, terwijl het haar zelf eigenlijk nog steeds droog en dof is. Nee, de koriander olie helpt je haar echt om sterker en gezonder te worden, en werkt dus zeker op de lange termijn ook prima. De shampoo zit in een handige pompfles zodat je niet snel teveel gebruikt (1 pompje is over het algemeen genoeg, dames!), en de strength potion breng je zelfs met een pipet aan. Fijn, want hiervan heb je ook echt maar een paar druppels nodig, met name in de puntjes, om je haar te beschermen tegen weer en wind.

Goede eerste stap

Met Botanicals Fresh Care zet L’Oréal Paris een goede eerste stap richting duurzaamheid. Het kan natuurlijk nog veel beter: alleen maar natuurlijke ingrediënten bijvoorbeeld. Waarom zou dat andere, kleinere merken wel lukken, en deze grote speler niet? Er is nog genoeg werk aan de winkel dus, maar ondertussen genieten wij van een uitgebreide lijn zonder siliconen, parabenen en kleurstoffen die op iedere straathoek te koop is. Da’s al een stuk meer dan we pakweg een jaar of vijf geleden konden hopen.