Beauty

L’Oreal Paris Infallible Matte Foundation

L’Oreal Paris Infallible Matte Foundation

L’Oreal Paris Infallible Matte Foundation is de nieuwste toevoeging aan de Infallible lijn van L’Oreal Paris, speciaal voor de huid die snel glimt. Wij probeerden hem uit.

L’Oreal Paris Infallible Matte Foundation

In de Infallible lijn vond je al een reguliere foundation en een poederfoundation, die allebei 24 uur goed op hun plek blijven zitten. Nu is er ook goed nieuws voor iedereen die altijd snel last heeft van een glimmende huid, of het gevoel dat een foundation als een soort extra laag op de huid plakt. L’Oreal Paris Infallible Matte Foundation is speciaal ontwikkeld om dat te voorkomen!

Een glimmende huid wordt veroorzaakt door talg of vocht (denk maar eens terug aan de zomer, en hoe je foundation er dan na een paar zweterige uurtjes uit zag…), die als je een reguliere foundation draagt eigenlijk niks anders kunnen dan als een glimmend laagje op je huid te blijven liggen. Om dat op te lossen werd er Perlite aan deze nieuwe foundation toegevoegd, een vulkanisch mineraal dat tot drie keer zijn eigen gewicht in water kan absorberen. Een goede basis!

Dag glim!

Naast de Perlite bevat L’Oreal Paris Infallible Matte Foundation nog meer slimmigheden die ervoor zorgen dat deze foundation bij uitstek geschikt is voor iedereen die (altijd, of alleen in de zomer) snel last heeft van een glimmende huid. De foundation is uitgebreid getest onder warme, vochtige omstandigheden, en haalde prima resultaten. De hoogste tijd om eens te bekijken of dat bij ons ook het geval is!

Zeker op een drukke dag, met veel rennen en vliegen, hebben we in de loop van de dag nog wel eens het geval dat onze foundation gaat ‘drijven’, alsof hij het contact met je huid verliest door vocht en talg. We besluiten dit nieuwe wondermiddel dan ook op zo’n dag te testen, een dag waarop gefietst, gewerkt, gehaast en gerend werd.

Het aanbrengen van de foundation gaat wat stroef. Waar veel foundations als het ware over je gezicht glijden, en zich zo egaal over je huid verspreiden, moet je bij Infallible Matte zelf precies te werk gaan, en zorgen voor een egale, dekkende laag. Niet te dik, want de dekking is behoorlijk, en je wilt geen masker-effect. Met je vingers of een foundation kwast is het zo gepiept.

Poeder?

Ben je gewend na je foundation nog een poeder aan te brengen? De meeste dames die snel last hebben van een glimmende huid kunnen niet zonder. Maar zodra deze foundation op onze huid zit, zien we dat het niet nodig is. Het effect is matter dan na het gebruik van menig poeder! De vraag is natuurlijk of dat na een drukke dag nog steeds zo is.

Ja! Zelfs zonder poeder blijft onze huid de hele dag mat, sterker nog, aan het einde van een drukke dag zien we er beter uit dan wanneer we een reguliere foundation met een poeder combineren. Nauwelijks glim, helemaal netjes, ideaal! Een echte oplossing voor iedereen die al jaren op zoek is naar een foundation die écht afrekent met een glimmende huid.

L’Oreal Paris Infallible Matte Foundation is er in zes tinten, met een verkoopprijs van €15,99.