Beauty

L’Oréal Paris Extraordinary Oil

L'Oréal Paris Extraordinary Oil

Nadat we eerder al massaal vielen voor olie in ons haar en op ons lijf, moet nu ook ons gezicht eraan geloven. L’Oréal Paris Extraordinary Oil is een mooi voorbeeld.

L’Oréal Paris Extraordinary Oil

Olie op je gezicht… we horen je denken: dan loop je toch heel de dag te glimmen? Nee dus. Want wat we ook in de body-olie trend al zagen; olie kan ook droog zijn, en dus geen glimmend laagje achterlaten. Vergelijk het in het geval van een gezichtsolie maar met een serum, een extraatje voor je huid, dat je in dit geval ook zonder aanvullende crème kunt gebruiken.

Binnen de goudkleurige L’Oréal Paris Extraordinary Oil lijn vind je twee producten die op olie zijn gebaseerd. Wij probeerden ze allebei uit.

L’Oréal Paris Extraordinary Oil Gezichtsolie

Een mooi flesje goudkleurige olie, waarvan je slechts drie druppeltjes nodig hebt om je huid te herstellen en voeden. Je gebruikt het één keer per dag, in plaats van je gewoonlijke verzorging of als extraatje, op die momenten dat je huid wat extra nodig heeft.

Bij olie denk je misschien aan een vettige, olijfolieachtige substantie, maar niets is in dit geval minder waar. De gebruikte essentiële oliën komen uit planten, en zijn dus heel anders dan de olie die in je keukenkastje staat.

Lavendel, marjolein, rozemarijn, sinaasappelschil, romeinse kamille en nog meer fijne planten, die stuk voor stuk heerlijk ruiken, zijn de leveranciers van de olie die gebruikt is in de L’Oréal Paris Extraordinary Oil Gezichtsolie, allemaal met zo hun eigen redenen. Zo zit lavendel vol antioxidanten, zijn marjolein en rozemarijn antibacterieel en zorgt de kamille voor kalmering van de huid. En sinaasappelschil, die beschermt het collageen in je huid, zodat deze mooi elastisch en stevig blijft.

Bij gebruik moet je echt even ruiken voor je de druppeltjes op je gezicht aanbrengt. Een explosie aan heerlijke geuren, wat een manier om de dag te beginnen! De druppels masseer je voorzichtig over je hele gezicht, en je zult zien dat ze razendsnel worden opgenomen door je huid. Bij werd de olie op de wangen, droog door de winter, werkelijk naar binnen gezogen! Wij kozen ervoor deze olie te gebruiken op een make-up loze thuis-dag, zo eentje waarop je je huid even rust wilt gunnen en verwennen. Iets wat prima lukte: de huid werd na het aanbrengen direct soepel en trekkerige vlekjes verdwenen. Dit flesje wonderolie willen wij nooit meer kwijt!

L'Oréal Paris Extraordinary Oil

L’Oréal Paris Extraordinary Oil Voedende Oliecrème

Voor wie in plaats van een olie toch liever een crème gebruikt, al is het maar uit gewoonte, is er de L’Oréal Paris Extraordinary Oil Voedende Oliecrème. Dit is niet zomaar een crème, de basis ligt in Azië. Daar zijn ‘massaji kreams’, oftewel massagecrème de gewoonste zaak van de wereld, en daar kunnen wij nog wat van leren.

Het kost maar een paar minuutjes extra, maar het goed inmasseren van je crème loont zeker de moeite. Het product wordt beter opgenomen door je huid, en een massage is ook een prima manier om je huid soepel en steviger te houden. Met deze oliecrème gaat uitgebreid inmasseren heel gemakkelijk, want de textuur verandert zodra je hem op je huid aanbrengt van crème naar olie, wat je wat meer de tijd geeft tot het product volledig door de huid is opgenomen.

In de oliecrème vind je lavendel en rozemarijn, gecombineerd met o.a. arganolie en royal jelly. Dat levert een intens voedend product op, waarbij ook hier weer geldt dat je niet bang hoeft te zijn voor een glimmende huid.

Klink dat masseren allemaal iets te ingewikkeld? Geen zorgen, je kunt dit product ook gewoon als vervanger voor, of als afwisseling op, je normale gezichtscrème gebruiken. Deden wij ook (tja, druk, druk hè!), en wat opviel is dat onze huid er zo rustig van werd. Al die technologie die tegenwoordig in gezichtsverzorging zit is mooi, maar soms wil je je huid gewoon even puur verzorgen, terug naar de basis. Dat heeft L’Oréal Paris met de introductie van hun Extraordinary Oil lijn goed begrepen! De verkoopprijzen zijn ook nog eens prima te doen: de olie kost €18,99, de crème €16,99.