Beauty

L’Oréal Elvive Extraordinary Oil Reinigende crèmespoeling

L'Oréal Elvive Extraordinary Oil Reinigende crèmespoeling

Bij L’Oréal hebben ze de kracht van olie ontdekt. Steeds meer producten met dit wondermiddel vinden hun weg naar de schappen, met dit voorjaar een heel bijzondere lijn voor het haar.

De Extraordinary Oil Krulverzorging bestaat uit een shampoo, crèmespoeling, oil-in-milk en een reinigende crèmespoeling. En deze laatste trekt onze aandacht!

L’Oréal Elvive Extraordinary Oil Reinigende crèmespoeling

Iedereen met sterk krullend haar weet het: voeding is belangrijker dan reiniging. Van (te vaak) wassen met shampoo wordt krullend haar droog, pluizend of futloos. En dus circuleren op internet tal van methodes om het anders te doen.

Eén van die methodes is bekend onder de naam ‘no poo’, wat staat voor reinigen zonder shampoo te gebruiken. Vaak wordt er dan alleen een crèmespoeling gebruikt, of alleen water, om het haar wat op te frissen. Daar speelt L’Orèal nu handig op in, met een Reinigende crèmespoeling.

Geen shampoo

Al is de Reinigende crèmespoeling reinigend, het is zeker geen shampoo. Geen schuim dus, en geen brandschoon en daarmee ook meteen droog haar. De formule bestaat vooral uit een mix aan oliën, die het haar verzorgen. Onzuiverheden op de hoofdhuid en het haar worden voorzichtig opgelost en meegespoeld met de crèmespoeling. Het resultaat is fris haar, dat soepel in model valt, met krullen die extra definitie krijgen.

Of dit product voor jou werkt hangt helemaal af van hoe sterk je haar precies krult, en wat je zoekt in een verzorging. L’Oréal presenteert het als een manier om het wassen van je haar nog een dagje uit te stellen, maar de ware ‘no poo’ aanhanger zal het natuurlijk eerder als vervanging van shampoo gebruiken.

L'Oréal Elvive Extraordinary Oil Reinigende crèmespoeling

Bij krullend haar geldt dat de resultaten zeer persoonlijk zijn, en dat iedere krullenbol in de loop der jaren een eigen routine ontwikkelt. Ben je op zoek naar een betaalbaar product (€6,99), wat makkelijk verkrijgbaar is, dan is het zeker het proberen waard. Wij raden het, net als L’Oréal zelf, vooral aan bij sterk krullend haar, als manier om je haar tussen de wasbeurten toch een beetje op te frissen.