Beauty

L’Oréal Elvive Extraordinary Clay

L'Oréal Elvive Extraordinary Clay

Last van haar dat snel vet wordt? Dan is het zaak producten te gebruiken die daar goed op inspelen.

Veel shampoos wassen het vet en talg wel uit je haar, maar laten er ook weer van alles in achter zodat het opnieuw snel vet wordt. L’Oréal Elvive Extraordinary Clay belooft het anders aan te pakken, wij probeerden het uit.

Vet haar

Dat je hoofdhuid talg aanmaakt, dat is normaal. En gezond ook: dat talg is als het ware een natuurlijke conditioner, die je haar beschermt. Gratis en voor niets! Vervelend wordt het pas als je hoofdhuid zoveel talg aanmaakt, dat je al binnen een dag na het wassen met vet haar rondloopt.

Hoe je dat het beste te lijf kunt gaan is voor iedereen anders, en de meningen verschillen er ook nogal over. Zo is er een theorie die zegt dat vet haar een gevolg kan zijn van juist te vaak wassen, en het hiermee uitdrogen van de hoofdhuid. Die gaat, ter compensatie, extra talg aanmaken, zodat je haar juist sneller vet wordt. Zaak om je haar niet te vaak te wassen dus!

L'Oréal Elvive Extraordinary Clay

L’Oréal Elvive Extraordinary Clay

L’Oréal introduceert nu een lijn producten waarin klei is verwerkt. En klei, dat weet je misschien wel als je regelmatig een gezichtsmasker gebruikt, absorbeert vocht en vet.

Er is voor L’Oréal Elvive Extraordinary Clay gebruik gemaakt van drie soorten klei: groene klei om de wortels van je haar te reinigen, blauwe klei om te hydrateren en witte klei om te verfrissen en revitaliseren. Het idee is dat de klei op een niet agressieve manier het talg van je haar en hoofdhuid absorbeert, zodat jij met een fris koppie onder de douche vandaan komt. Het effect kan tot wel drie dagen aanhouden, zodat je je haar minder vaak hoeft te wassen.

Naast een shampoo is er ook een conditioner. We raden sterk aan deze allebei te gebruiken: een (te) vette conditioner kan het effect van de shampoo tenslotte direct weer teniet doen. Daarnaast bevatten beide producten geen siliconen, iets wat heel belangrijk als je vet of slap haar hebt. Siliconen maken de boel namelijk snel glad, en daar zit je in dat geval nou net niet op te wachten! Tenslotte vind je in de lijn ook nog een droogshampoo, met de geweldige naam ‘Clay Spray’. Ook hier is weer dezelfde klei in verwerkt, wat hem ideaal maakt om te gebruiken als je na een dag (of twee) toch wat vettige haarwortels ontdekt.

L'Oréal Elvive Extraordinary Clay

Sterk spul!

Wij probeerden de complete lijn uiteraard uit, en we moeten zeggen: prima spul! Sterk spul ook, want zo schoon als dit voelden we ons haar nog nooit. Zelfs als je geen vet haar hebt is het handig de shampoo uit deze lijn aan te schaffen, om bijvoorbeeld één keer in de maand je haar eens diep te reinigen en te ontdoen van restjes stylingproducten en siliconen die erin zijn achtergebleven. Knapt je haar enorm van op!

De producten zijn geschikt voor normaal haar, dat snel vet wordt. Is je haar van nature juist wat droger, of heb je krullend haar, dan zouden we de producten laten staan: dan heb je juist behoefte aan extra olie, en niet aan extra absorbatie. Voor iedereen met haar dat snel vet wordt, of dat door normale shampoos al snel te glad of slap wordt, is L’Oréal Elvive Extraordinary Clay een schot in de roos.

De shampoo en conditioner kosten €4,49 per stuk, voor de droogshampoo betaal je €5,99.