Beauty

Lifestylelog probeert Collistar Magic Shade

Collistar Magic Shade

Je haar zelf een paar tinten oplichten? Makkelijk het oh zo populaire ‘ombre effect’ aanbrengen? Dat kan met Magic Shade, zo belooft Collistar. Dat probeerden we uit!

Collistar Magic Shade

Collistar Magic Shade is een royale tube gel, waarmee je thuis je haar iets op kunt lichten. Verwacht niet dat je van donker haar naar licht kunt gaan, dit product is er voor haar dat al blond of lichtbruin is, en waar je een extra twist aan wilt geven. Je kunt kiezen voor het eerder genoemde ombre effect (een kleurverloop door het haar heen), highlights of ‘balayage’ (subtielere highlights, door met een kam het product door het haar te verdelen).

Het fijne aan het product, zo lezen we, is dat het niet uitgespoeld hoeft te worden. Kwestie van aanbrengen op de manier die jij wilt, op laten drogen, even doorkammen en klaar. Onze ervaring leert is dat je dan gewoon je haar weer normaal in model kunt brengen, alsof je er niks bijzonders mee gedaan hebt. Dat is nog eens prettig!

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het oplichten geleidelijk gaat. Na een eerste behandeling zie je misschien nog niet zoveel effect, maar herhaal je dit een paar keer gebeurt dat zeker. Collistar geeft aan dat 3 tot 5 applicaties nodig zijn om het haar 2 tinten op te lichten, en dit kunnen wij beamen. Fijn is dat je daardoor een heel natuurlijk resultaat behaalt, en niet bang hoeft te zijn opeens met veel lichter haar rond te lopen dan de bedoeling was. Vergelijk het met het oplichten van het haar door de zon, maar dan net iets sneller.

collistarmagicshade2

Voor het ombre effect is deze methode ideaal. Je gaat steeds een klein beetje lichter, kunt stoppen wanneer je gewenste tint is bereikt, en kunt de kleur heel mooi laten ‘verlopen’ met je eigen haarkleur. Voor strakke highlights vinden we het iets minder geschikt, je moet goed opletten steeds dezelfde plukjes te bewerken met de gel, en dat is zeker tijdens de eerste behandelingen, als het effect nog niet zo goed te zien is, best lastig. De balayage echter werkt prima, door af en toe wat gel met een kam over de lengte van je haar te verdelen zul je zien dat je op een heel natuurlijke manier steeds wat lichter wordt.

Dit soort oplichtende producten staan er nogal eens om bekend je haar flink uit te drogen en aan te tasten. Bij Collistar hebben ze daar rekening mee gehouden, en flink wat verzorging aan de gel toegevoegd. Wij hebben het een aantal keer gebruikt, en geen stro op ons hoofd te bekennen! De tube Collistar Magic Shade gaat lekker lang mee (afhankelijk van hoe en hoe vaak je het gebruikt), en kost maar €17,-. Voor ons de ideale manier om ons haar deze zomer nog zomerser te maken!