Beauty

Lifestylelog gaat ‘naturally straight’ met Aveda

Aveda Smooth Infusion Naturally Straight

Iedereen die regelmatig krullend haar steil maakt weet het: je haar wordt er op de lange termijn niet mooier van. Aveda belooft dat te veranderen.

Aveda Smooth Infusion Naturally Straight

We kenden de Smooth Infusion lijn al een tijdje. De fijne producten zorgen ervoor dat pluis geen kans krijgt, en haar langer glad blijft. Zeker op vochtige dagen grijpen we volop naar o.a. de Shampoo en Glossing Straightener.

Nieuw is de Naturally Straight, een echte krachtpatser die je haar steeds meer van zijn krullen ontdoet en mooi glad maakt. Iedere keer dat je het product gebruikt wordt het effect weer wat sterker, zo luidt de belofte, en zullen je krullen weer wat minder worden.

Ho… maar wat als we nou na een week of wat toch gewoon onze krullen weer terug willen? Zijn ze dan voorgoed verdwenen? De meegeleverde informatie stelt ons gerust. Naturally Straight doet niks IN het haar, het maakt een laagje OM het haar, waardoor het steeds steiler wordt. Stop je het gebruik, dan verdwijnt dat laagje vanzelf en heb je gewoon je krullen weer terug. En omdat het product, zoals we van Aveda gewend zijn, met de kracht van planten werkt, is het ook nog eens lief voor je haar en ruikt het heerlijk. Geen chemische troep dus, en daardoor ook te gebruiken op gekleurd haar.

avedanatstraight2

De test!

Aveda belooft resultaat op alle soorten krullend haar, zelfs kroeshaar. Nu vallen we zelf niet in deze categorie, maar eigenwijze krullen, en daarmee altijd samenhangende pluis-explosies kennen we maar al te goed. De hoogste tijd om het product eens te proberen dus. Je gebruikt het op handdoekdroog haar, waarbij het belangrijk is alle haren goed mee te nemen. Daarna ga je föhnen, liefst met een borstel erbij, zodat het mooi glad wordt. Nog niet helemaal tevreden? Pak dan de stijltang er daarna ook gerust nog even bij.

Het effect mag er na de eerste behandeling zijn. De krullen zijn na het föhnen al minder aanwezig, en laten zich daarna met de stijltang netjes verder temmen. Opvallend is dat er gedurende de dag, ondanks het klamme weer, geen pluis of kroeskrulletjes opduiken, fijn! Maar echt blij worden we pas na het tweede, derde en vierde gebruik. Het haar wordt steeds beter handelbaar, en heeft steeds minder hulp nodig om steil en glad te vallen. Tussen de wasbeurten in komen er steeds meer dagen dat we zonder met apparaten aan de slag te gaan ‘gewoon’ glad haar hebben. En da’s mooi nieuws, want minder föhnen, en minder stylen, betekent minder hitte op je haar, en dus minder beschadiging.

Krachtpatser

Aan zo’n krachtig product hangt natuurlijk een prijskaartje. Een tube van 150 ml kost 28,- euro. Maar gezien de tijd en andere producten die het scheelt vinden wij dat meer dan gerechtvaardigd. Sterker nog, we slaan direct wat tubes in, want we willen nooit meer zonder dit wondermiddel! Aveda Smooth Infusion Naturally Straight is te koop bij alle Aveda salons en spa’s.