Beauty Boeken Creatief Kerst Kids Speelgoed

Dit zijn de leukste adventskalenders van 2017!

adventskalenders 2017

Adventskalenders bevatten tegenwoordig steeds vaker andere dingen dan saaie chocolade. Wij zetten de leukste exemplaren voor je op een rijtje!

Traditioneel

Een adventskalender is een manier om de dagen voor kerst af te tellen. Een gebruik uit de kerk, dat al lange tijd volop wordt overgenomen door ongelovigen. Wie is er niet opgegroeid met een kalender waar iedere dag een klein chocolaatje uit tevoorschijn kwam?

adventskalenders boekjes

Twee hele leuke adventskalenders waarin het kerstverhaal centraal staat vonden we bij uitgeverij De Vier Windstreken. Deze leuke boekjes vertellen het verhaal achter het liedje ‘Stille nacht, heilige nacht’ en ‘De ster van Bethlehem’. In het boekje vind je het verhaal, met prachtige illustraties, en op de kaft een kleine adventskalender met achter ieder luikje een passende afbeelding. Mooi om ieder jaar opnieuw te gebruiken en voor te lezen.

Creatief

Ben jij creatief, of knutselt je kind graag? Dan moet je één van de leuke creatieve kalenders kiezen! Van Ravensburger is er een lekker grote, met in ieder vakje de materialen voor een leuke kerstknutsel. Een slinger, rendier of sneeuwpop: je kunt iedere dag aan de slag! Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

adventskalenders creatief

Voor volwassenen of wat oudere kinderen is er het boek Creatief aftellen tot kerst. Op de kaft vind je de luikjes van een adventskalender. De afbeeldingen die je achter de luikjes vindt, geven alvast een hint van wat je vandaag kunt gaan maken. De werkbeschrijving en materialen vind je in het boek.

Beauty

Tja, je kunt de trend bijna niet gemist hebben: adventskalenders vol beautyspulletjes. In Engeland al jaren een hit, en nu ook in Nederland enorm populair. Ze zijn er in alle vormen en maten, van leuk goedkoop tot schreeuwend duur. Wij kozen er twee uit: die van essence als budgettip (slechts €24,99) en die van Sleek MakeUp voor de echte make-up liefhebber (€77,95). In beide kalenders vind je iedere dag een nieuw beautyproduct. Super om iedere dag in december een luikje te openen en jezelf een klein cadeautje te geven, maar ook handig: met alle producten die je aan het van de maand hebt verzameld is je make-up collectie weer helemaal up to date en aangevuld.

adventskalenders beauty essence sleek

Een jaar lang?

Een heel bijzondere adventskalender vonden we bij GelukjesDag. Bij deze be-leef kalender open je niet iedere dag, maar iedere week een luikje. Dat zijn dus 52 luikjes!

be-leefkalender gelukjesdag

Achter elk luikje vind je een briefje met een uitdaging, opdrachtje of cadeautje, altijd weer een verrassing. De kalender is bedoeld voor kinderen, en biedt hen wekelijks een klein ‘mindful’ momentje. Waar het bij veel adventskalenders gaat om het ‘krijgen’, richt deze kalender zich meer op het ‘doen’. De hersentjes worden aan het werk gezet, en spelenderwijs krijgen kinderen mooie wijze lessen mee. Jij bent uniek, en dat is maar goed ook!

Nieuwsgierig?

Een beetje gemeen zijn we wel hè, door hier al die mooie adventskalenders te laten zien, maar niet te verklappen wat er precies achter de luikjes zit? Daar hebben we een hele goede reden voor: dat weten we zelf ook nog niet. Echt niet!

We gaan, zoals dat hoort, in december beginnen met het openen van de luikjes. En jij kunt meekijken! Volg @lifestylelog.nl op Instagram, en ontdek wat voor leuks er iedere dag opnieuw tevoorschijn komt. Zien we je daar?