Beauty

Krullen in bedwang met Africa Organics

Africa Organics

Iedereen met krullend haar, weet dat de zoektocht naar de juiste shampoo en conditioner zo ongeveer een ‘never ending story’ is. Het valt niet mee om de juiste producten te vinden, zeker doordat de behoeftes van je haar door de tijd heen ook flink kunnen verschillen. De nieuwste shampoo voor krullend haar is de Baobab Shampoo van Africa Organics. Gaat dit ‘m worden, de perfecte shampoo voor krullend haar?

Niet te veel, niet te weinig

Het lastige aan shampoos (en conditioners) voor krullend haar, is dat het lastig om de juiste samenstelling te vinden. Te veel verzorgende ingrediënten maken het haar misschien wel gezonder en minder pluizig, ze kunnen het haar ook verzwaren of zelfs vettig maken. Daar staat tegenover dat wanneer er niet genoeg verzorging in een product zit, krullen de neiging hebben dor en droog te ogen, en beslist niet te doen wat jij graag zou zien.

Veel merken gaan voor een korte termijn oplossing: veel krullenbezitters zoeken vooral naar een product dat hun haar snel minder pluizig maakt en mooi laat glanzen. Door siliconen aan de producten toe te voegen, is dat effect snel bereikt. Helaas geldt in veel gevallen dat het haar door alle siliconen die er aan blijven plakken na een paar wasbeurten steeds futlozer en onhandelbaarder wordt. De shampoo die in het begin zo fijn leek, zorgt er op de langere termijn voor dat de krullen het alleen maar moeilijker hebben gekregen.

Zo natuurlijk mogelijk

Om die reden kiezen veel mensen met krullen het liefst voor producten waar zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten in zitten. Africa Organics is zo’n merk. Het is 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Daarnaast ondersteunt het ook nog eens Fair Trade projecten in Zuidelijk Afrika, waar de ingrediënten voor hun producten vandaan komen.

Africa Organics

Een goed merk, dat zowel qua ingrediënten als mindset deugt. Geldt dat ook voor hun producten? Binnen de drie lijnen die zij introduceren is de Baobab lijn er speciaal voor droog of beschadigd haar en daarmee uitstekend geschikt voor krullen: deze zijn altijd wat droger dan steile lokken. De Babobab is een boom die veel groeit in Afrika, waarvan met name de vruchten steeds vaker in verzorgingsproducten worden gebruikt. Ze ruiken niet alleen heel lekker en zoet, ze doen ook veel goeds voor je huid en haar.

In tegenstelling tot andere shampoos waar veel verzorgende bestanddelen in zitten, voelen je krullen na het wassen met de Baobab shampoo echt schoon, en niet alsof er een laagje op is achtergebleven. Wel voelt het soepel en zacht, maar van nature droge krullen hebben echt even de conditioner nodig voor extra verzorging. Deze is vrij dik, je moet hem goed door het haar verspreiden, maar verricht wel wonderen. Ook nu is na het uitspoelen het haar niet overdreven glad, maar wel goed doorkambaar.

Eenmaal opgedroogd blijkt dat Africa Organics het goed heeft gedaan: de krullen zijn glanzender dan voorheen, maar het haar heeft zijn stevigheid en volume behouden, en is niet slap of te glad geworden. Echt knap, want genoeg andere merken lukt dit niet.

Meer informatie, o.a. over de verkrijgbaarheid vind je op Africaorganics.nl. De producten kosten 13 euro per stuk en zijn lekker zuinig in gebruik.