Beauty Getest

Kneipp doucheolie

Douchen en na afloop je huid niet meer hoeven insmeren, omdat deze zachter voelt dan ooit. Dat kan met de doucheolie van Kneipp!

Doucheolie, da’s een relatief nieuw begrip voor de meeste mensen. De meeste merken bieden met name gels en crèmes aan, maar zeker bij een droge huid is een olie zeer aan te raden. De verzorging is intensiever, en waar je veel andere doucheproducten zo van je huid afspoelt, blijft er van een olie altijd een dun laagje achter dat zijn werk kan doen.

Kneipp heeft voor zijn doucheolie gekozen voor amandel en argan, aangevuld met zonnebloemolie. De doucheolie bevat hiermee 70% natuurlijk verzorgende oliën. Met name arganolie staat bekend als zeer verzorgend, iedereen met een droge huid zou dit wondermiddeltje moeten kennen.

Wij probeerden Kneipp doucheolie uit op ons droge wintervelletje. Het is even wennen onder de douche, als je een minder vettig product gewend bent (glibber en glij!, vergeet na afloop niet je douche of bad goed na te spoelen om te voorkomen dat je uitglijdt), maar ook deze olie heeft een bescheiden schuim, zodat je toch echt het gevoel hebt dat je jezelf goed wast. De geur is zacht zoet, fijn rustgevend.

Na het douchen dep je je huid voorzichtig droog. Niet hard wrijven met die handdoek, da’s zonde van alle olie die op je huid is achtergebleven en nog urenlang blijft verzorgen. Insmeren met een bodylotion is niet nodig, je huid is zelfs soepeler dan voor je onder de douche stapte!

Kneipp doucheolie is vanaf december verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, eind januari volgen ook de andere drogisten. De verkoopprijs bedraagt 5,49 euro.