Beauty Health

Kneipp Badkristallen Arnica: eerste hulp bij spierpijn

Kneipp Badkristallen Arnica

Je hebt vast wel eens van Arnica gehoord. Het kruid staat bekend om zijn goede werking bij bijvoorbeeld kneuzingen; smeer een product met Arnica op een kneuzing of blauwe plek, en het herstel verloopt een stuk soepeler.

Dit gunstige effect zie je ook op je spieren, zeker als deze overbelast zijn. Dankzij de nieuwe Kneipp Badkristallen Arnica kun je je bij spierpijn helemaal onderdompelen in een bad vol Arnica.

We hebben allemaal wel eens spierpijn

Er is waarschijnlijk niemand die nog nooit in zijn of haar leven last heeft gehad van spierpijn. Alhoewel spierpijn een signaal is van het lichaam dat je eigenlijk iets meer hebt gedaan dan je zou moeten, is het meestal onschuldig van aard. Binnen een paar dagen zijn je spieren weer hersteld en is de pijn verdwenen.

Spierpijn ontstaat meestal doordat je spieren een klein beetje beschadigd zijn. Als het om kleine scheurtjes gaat, wat meestal het geval is, herstelt dit binnen een paar dagen. Je kunt dit proces een beetje versnellen, of in ieder geval minder vervelend maken, door te zorgen voor genoeg warmte en ontspanning voor je spieren. Een warm bad, een fijne massage: ze helpen allemaal bij het oplossen ervan.

Arnica helpt ook

Arnica heeft al jarenlang zijn werking bewezen, zowel bij kneuzingen en blauwe plekken als bij spierpijn. Kneipp heeft om die reden al jarenlang verschillende producten in het assortiment waar Arnica in verwerkt is, van massageolie tot een product voor onder de douche als ook een badolie. Nieuw zijn nu de badkristallen. Waar je door de badolie al langer kon baden in Arnica, kun je de badkristallen ook gebruiken in whirlpools. Dat maakt ze extra handig in gebruik, want zeker op momenten dat je spierpijn hebt is zo’n bubbelbad heerlijk. Waar een olie hiervoor niet geschikt is, kun je de badkristallen rustig gebruiken zonder bang te zijn voor nadelige effecten op je whirlpool.

Kneipp Douche Arnica

Naast goed voor je spieren, zijn de kristallen ook nog eens erg prettig voor je humeur. Naast Arnica zijn er namelijk ook o.a. rozemarijn en extracten van naaldbomen voor gebruikt. Dat zorgt voor een heerlijke geurexplosie die gedurende het hele bad aanhoudt. Heb je pech, en is je spierpijn zelfs na een Arnica bad nog niet verdwenen, dan heb je er in ieder geval een goed humeur aan over gehouden!

Kneipp Arnica Badkristallen kosten €8,49 per verpakking van 500 gram. Heb je geen bad, dan kunnen we ook de Douche aanraden, deze kost €5,99 per stuk.