Beauty

Kagami

Nieuwe merken ontdekken… dat ene pareltje dat nog (bijna) niemand kent. Niks leuker dan dat toch? Valt Kagami in die categorie?

‘Spiegel jezelf’, dat is de vertaling van het Japanse woord Kagami. Prima naam voor een verzorgingsmerk. Een no-nonsense merk, zonder ingewikkelde, futuristische formules. Eerlijke huidverzorging, om je huid in topconditie te houden zodra de eerste fijne lijntjes zich aandienen.

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is Kagami een oer-Hollands merk. Kleinschalig en vriendelijk, maar wel flink aan de weg timmerend met een uitgebreide lijn producten en zelfs een tweetal geuren. Meer informatie vind je op www.kagamicosmetics.com.

Mooi verhaal, sympathiek merk. We zijn al bijna fan. Maar dat worden we natuurlijk niet zonder zelf de producten even uitgebreid bekeken te hebben. Het design van de verpakkingen is bescheiden, niet schreeuwerig, met mooie deels transparante potjes. De producten zijn zeer zacht, en daarmee bij uitstek geschikt voor de gevoelige huid. Met name bij de EyeCare valt dit direct op, de door weer en wind wat schraal geworden huid bij onze ogen raakt van de meeste ‘hightech’ producten alleen maar meer geirriteerd, terwijl deze met de Kagami crème geen krimp geeft en wat lijkt te ontspannen.

Fijn! Ook de DayCare is prettig in gebruik, met een direct soepelere huid als gevolg. De rijke samenstelling kan bij een vette of gemengde huid wel wat glim veroorzaken, maar niks dat een poedertje niet weg kan werken! Eveneens zeer geschikt voor de gevoelige huid, voor wie veel crèmes met technologische hoogstandjes een drama zijn. De NightCare is nog wat rijker van samenstelling, en zorgt ervoor dat je huid ’s nachts lekker kan herstellen en heerlijk zacht is als je weer wakker wordt.

Nu durven we het hardop te zeggen: we zijn fan. Zeker voor de gevoelige huid zijn deze producten ideaal, een prachtige lijn. Ook de geuren waar we eerder over spraken krijgen onze goedkeuring. Je kunt kiezen tussen Kyoto Mornings en Kyoto Summer. Wij probeerden laatstgenoemde, een prettig neutrale, maar toch verleidelijke geur. Tikkie bloemig, tikkie mystiek. We hebben Kyoto nog nooit bezocht in de zomer (in de winter trouwens ook niet, maar da’s een detail), maar kunnen ons zomaar voorstellen dat deze geur er perfect past.

Conclusie? We hebben een nieuw pareltje ontdekt! Wat heerlijk dat er in deze tijd van cosmeticareuzen nog dit soort kleine merken zijn, die met zoveel respect voor hun gebruikers een prachtige productlijn weten samen te stellen!