Beauty

Je tanden poetsen met biologische tandpasta met neemkruid en granaatappel

Biologische Tandpasta

Je tanden poetsen met neemkruid en granaatappel… Dat klinkt als iets dat je zou doen als je verdwaald bent in de wildernis en geen tandpasta bij je hebt.

Niets is echter minder waar! De Biologische Tandpasta van Himalaya werkt op basis van neemkruid en granaatappel aan een gezond gebit. Wij waren benieuwd!

Himalaya Biologische Tandpasta Neemkruid & Granaatappel

Bij een tandpasta op basis van neemkruid en granaatappel verwacht je misschien een groene substantie, of rood, maar nee, deze tandpasta is gewoon wit. Ook de smaak is niet heel veel anders dan tandpasta’s die we gewend zijn: fris.

We hadden stiekem een wat muffe smaak verwacht, maar nee, deze biologische variant is misschien nog wel frisser (zelfs een tikje scherper) dan ‘gewone’ tandpasta. De frisse smaak blijft lekker lang in je mond, iets wat we ook al niet hadden verwacht van een tandpasta zonder kunstmatige geur-en smaakstoffen.

Biologische Tandpasta

Hoe poetst het?

De smaak is dik in orde dus, en poetsen doet de pasta ook prima. Er is geen schuimmiddel aan toegevoegd zoals we bij andere merken gewend zijn, dus dat is even wennen. Maar dat betekent absoluut niet dat de pasta minder goed poetst: onze mond voelt schoner dan ooit.

We zijn gewend dat er aan tandpasta allerlei chemische toevoegingen zijn gedaan (zoals het eerder genoemde schuimmiddel). Bij deze Biologische Tandpasta van Himalaya zijn deze allemaal achterwege gelaten. Zorgt deze tandpasta dan nog wel goed voor onze tanden? Zeker! De verschillende kruiden helpen bacteriën te bestrijden, tandplak te voorkomen en ontstekingen te remmen. Neem wordt al eeuwenlang gebruikt om de tanden te reinigen, lang voor we massaal aan de tandpasta gingen, en heeft zijn nut dus wel bewezen.

Aan de tandpasta is ook geen fluoride toegevoegd. Niet iedereen is daar wild enthousiast over, bij twijfel kun je altijd even overleggen met je tandarts of deze Biologische Tandpasta van Himalaya voor jou geschikt is.