Beauty Favourites

Interview Daphne Heltzel (Ladyshape)

Ladyshape is een opvallend product, een handige tool waarmee je zonder al te veel moeite zelf de perfecte Brazilian of een ander figuurtje kunt scheren. Er zijn momenteel 3 varianten te koop, de Brazilian, de Triangle en speciaal voor Valentijnsdag een hartje. Volgende week maak je kans op een Ladyshape, maar nu laten we je alvast kennis maken met Daphne Heltzel, de vrouw achter deze handige tool. Wij stelden haar een paar vragen.

Hoe kwam je op het idee voor Ladyshape?
Het idee ontstond in de douche terwijl ik een mooie brazilian (rechte streep) bij mezelf wilde scheren. Toen het resultaat weer eens mislukte ging het zogenaamde lampje brandden. Ik bedacht me dat het resultaat al vaker niet naar tevredenheid was geweest en ik kon geen product bedenken dat er al voor op de markt was. Ik zag gelijk een hele rij aan productlijnmogelijkheden. Om eerst nog even te checken of ik zelf niet gewoon onhandig was, ging ik diezelfde dag naar mijn vriendinnen op school en ook zei zeiden dat ze moeite hadden met het scheren van een mooi model. Daarna ontstond er bij mij het idee dat producten voor de uiterlijke verzorging van de schaamstreek straks niet meer weg te denken zouden zijn uit ons normale leven. Dat het normale hulptools zouden gaan worden net als een pincet, een borstel of een wimperkruller. Deze visie greep me en ik besloot om een groter marktonderzoek te doen. Ook deze was positief en toen besloot ik de Intimate Shaving Tools te gaan ontwikkelen.

Wat is het meest verkochte model op dit moment?
De Ladyshape Brazilian gaat iets harder dan de Ladyshape Triangle.

Ladyshape is een opvallend product, iets waar veel mensen misschien in eerste instantie lacherig over doen. Heb je daar last van gehad bij het opstarten van je onderneming?
Omdat het over de verzorging van de intieme delen gaat, zijn de reacties vaak erg leuk. Dat maakt het een heel leuk product om in de markt te zetten, maar omdat er nog enig taboe op rust, zien sommige mensen de producten als een gadget in plaats van een tool voor de dagelijkse verzorging en dat maakt het moeilijker om in de markt te zetten. Het is een nieuwe productcategorie waar wij de markt voor aan het openbreken zijn en dat kost tijd, geld en veel energie, maar dat hoort erbij.

Wat zijn de plannen met Ladyshape, kunnen we binnenkort nieuwe modellen verwachten wellicht?
We zijn druk bezig om de bestaande drie modellen in Nederland in de markt te zetten en internationaal uit te rollen. Er gaan zeker nieuwe modellen bijkomen.

Krijg je veel reacties van Ladyshape gebruiksters, en zo ja, kun je ons misschien de allerleukste vertellen?
Er zijn er een aantal, hierbij een kleine selectie:

-De ladyshape is super! Het is simpel in gebruik en het resultaat is mooi! Zelfs mijn vriend was verbaasd, die vroeg zich weken lang af hoe ik toch zo netjes kon scheren….
-Handig, snel en recht. Beter kan niet. Ben nu benieuwd naar nieuwe variaties….
-Perfekte uitvinding, geen geklooi meer met een scheve of te smalle streep.