Beauty

In de olie: de beste producten op basis van olie voor haar en huid

Olie voor haar en huid

Olie is hét ding in beautyland op dit moment. Eindelijk dringt het tot ons door dat olie niet alleen een vettig goedje is om in te bakken, maar dat je met een goede olie ook je haar of huid kunt verwennen.

Wij zetten de mooiste producten waarin olie de hoofdrol speelt op een rijtje, kijk je mee? Ze zijn bij uitstek geschikt voor gure herfstdagen!

Olie in je haar

Pure olie voor in je haar kenden we al een tijdje, en zeker dames met sterk krullend of erg droog haar gebruiken het vast al volop (niet? snel doen!).

Maar wij Nederlanders zijn praktisch ingesteld. Olie is soms wat lastig in gebruik, iets lastiger door je haar te verspreiden en je morst er al snel mee. Daar heeft L’Oréal Paris de oplossing voor! Elvive Extraordinary Oil Oil-in-Cream heeft al het goede van olie, maar dan verstopt in een crème die je in je haar smeert zoals je dat gewend bent.

Heerlijk als leave-in conditioner na het wassen, ideaal om je haar te beschermen voor het föhnen en onmisbaar als Eerste Hulp product bij pluizend haar. Je kunt het zowel op nat als op droog haar aanbrengen, wij grijpen er vooral op vochtige dagen vaak naar, om pluis ook in de loop van de dag geen kans te geven. En nee, het maakt je haar niet vet, alleen een stuk handelbaarder!

Olie op je gezicht

Olie op je gezicht smeren… wij doen niet anders, maar nog lang niet iedereen is om. Zonde, want er zijn zoveel mooie producten te koop met bijzondere oliën zo uit de natuur. Vet zijn ze echt niet, breng je een olie spaarzaam aan dan zul je zien dat het zo je huid intrekt en veel minder een laagje achterlaat dan een gewone crème. Hou je toch graag vast een een crème-achtige textuur? Dan kun je kiezen voor het L’Oréal Paris Extraordinary Oil Masker-Crème. Deze gebruik je als nachtcrème of als masker, voor wat extra verwennerij voor je huid. Ook hiervoor geldt: we hebben het hier over goede, niet vette oliën, die heerlijk geuren en ook voor een vette huid pure verwennerij zijn.

gezichtsolie Palmer's Dr. Organic

Zelf geven we de voorkeur aan echte olie, in zo’n flesje met een pipetje. Gewoon, omdat het er zo chique en serieus uitziet. Favoriet zijn momenteel Palmer’s Skin Therapy Oil en Dr. Organic Rose Otto Facial Serum, die heerlijk naar rozen geurt.