Beauty

Hoe maak jij je op in de zomer?

Qurios Bloemendaal aan Zee

Onze Nederlandse zomers mogen er tegenwoordig zijn. Niet zelden kennen we behoorlijk lange periodes van zonnige, warme dagen, en ook hittegolven zijn geen uitzondering mee. Heerlijk, toch? Wie dagelijks make-up draagt weet echter ook dat dit soort warme dagen soms uitdagingen met zich mee kunnen dragen. Want hoe voorkom je dat zorgvuldig aangebrachte ‘maquillage’ in de loop van de warme dag in een glimmend, uitgelopen geheel verandert?

Alles met mate

Ben je gewend om jezelf uitgebreid op te maken iedere dag, dan is het goed om voor de zomer een soort aangepaste routine te ontwikkelen. Je huid heeft tijdens warme dagen andere behoeftes, en producten die normaal gesproken prima kunnen werken, kunnen tijdens de zomer een averechts effect hebben.

Wat sowieso goed is, is om te kiezen voor een lichte dagcrème op waterbasis, zodat je minder kans maakt op een glimmende huid. Een SPF hier overheen is zeker op dagen waarop je veel buiten bent geen overbodige luxe. Een foundation aanbrengen kan, maar kijk even goed of het echt nodig is. Vind je het toch prettig, zo’n egale basis, kies dan voor een vloeibare variant op waterbasis, of kies voor een foundation in poedervorm. Deze blijven het best zitten onder warme omstandigheden. Kies liever niet voor een volledig dekkende variant. Mocht je door zweet toch wat ‘gaten’ krijgen in je foundation, dan valt dat met een semi-transparante variant een stuk minder op. Poeder de foundation goed af, breng wat blush en eventueel een bronzer en highlighter aan, en je basis is gelegd.

Slim met waterproof

Waar foundation tijdens warme dagen de neiging kan hebben van je gezicht af te ‘glijden’, kunnen ook je ogen en zelfs je lippen wel wat extra aandacht gebruiken. Ben je van plan een frisse duik te nemen, kies dan op je ogen voor waterproof make-up. Zowel een mascara als een eyeliner kunnen al bij een klein beetje water uit gaan lopen, en dat is geen fraai gezicht. Ook als je snel zweet kan kiezen voor waterproof varianten verstandig zijn. Deze blijven een stuk beter zitten, en geven niet af aan je huid als deze bezweet raakt.

Wist je dat er ook voor je lippen waterproof producten te koop zijn? Wederom handig als je een duik wilt nemen, maar sowieso kunnen zij in de zomer een goede keuze zijn. Lipstick en lipgloss kunnen wat plakkerig aan gaan voelen in de hitte, en zelfs een beetje uitlopen. Een waterproof lipstick bestaat doorgaans vooral uit pigmenten, die grotendeels in de huid van je lippen trekken. Zo heb je wel de kleur, maar niet het vettige laagje. Daardoor blijft je lipstick veel beter zitten, en laat je bijvoorbeeld ook geen afdrukken achter op een drinkglas. Ook ideaal als je een zomerse dag op het terras doorbrengt dus!