Beauty

Het wordt kouder: je huid heeft meer zorg nodig

De herfst is in volle kracht aangebroken, en nog even, en we kunnen ook de winter tegemoet gaan zien. Dit is het moment dat je huid weer wat meer aandacht gaat vragen.

Pas je huidverzorging aan op het seizoen

In de herfst en winter brengen we een stuk meer tijd binnenshuis door. Hier staat de verwarming vaak goed zijn best te doen, wat de lucht erg droog kan maken. En je raadt het al: een droge lucht, zorgt ook voor een droge huid. Dit is niet alleen een vervelend gevoel, het zorgt er ook nog eens voor dat je huid in een sneller tempo veroudert. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Een goede verzorgende crème kan je hierbij goed helpen, zeker als je deze combineert met een serum met wat extra voeding.

Een mooie luxe crème (zonder al te ‘luxe’ prijskaartje) die goed aan deze vereisten voldoet, is Caviar Age Defense (55,90 euro) van Webecos, een merk dat gewoon uit Nederland komt. De crème is goed geschikt voor de iets oudere huid, die al wat lijntjes vertoont, maar werkt ook heerlijk bij de wat jongere huid die erg droog is. Hij kan helpen veroudering wat minder snel te laten verlopen, door de huid te verwennen met onder andere kaviaarextract en hyaluronzuur. Klinkt goed, toch, kaviaar op je huid? Het klinkt niet alleen goed, het werkt ook goed. Het zit vol stoffen die je huid prima verzorgen en stevig houden.

De crème is lekker romig, maar niet vet, en houdt je huid de hele dag soepel. Wij combineerden hem met het Caviar Age Defense Serum (49,90 euro), dat niet alleen kaviaar, maar ook volop antioxidanten bevat. Het resultaat was een frisse, goed verzorgde huid die zelfs onder zware omstandigheden de hele dag soepel aan bleef voelen.

Extra energie

Iedereen weet dat je in de herfst en winter vaak wat minder energie hebt. Dat geldt ook voor je huid, die sneller dof zal ogen. Ook hier kun je gelukkig wat aan doen. We probeerden Collistar Pure Actives Vitamin C uit, en zijn ervan overtuigd dat deze producten iedereen die bovenstaande probleem herkent door de winter heen kan helpen.

Waar een mens, zeker in de herfst en winter, wel wat extra vitamine C kunnen gebruiken voor de weerstand, geldt dat ook voor de huid. Vitamine C is een sterk antioxidant, dat je huid beschermt tegen huidveroudering. Daarnaast zorgt het voor egaliteit en een stralende teint, doordat pigmentvlekken erdoor worden tegengegaan en verminderd.

Ook binnen deze lijn bereik je het beste resultaat weer in twee stappen. De echte krachtpatser zijn de Vitamin C + Alpha-Arbutin drops (43,99 euro), die je zowel in de ochtend als avond kan gebruiken als eerste stap in de verzorging. Hiermee krijg je een stevige dosis vitamine C voor je huid binnen, die zeker bij een doffe huid snel resultaat geeft, zo is onze ervaring.

Na de drops gebruik je een crème, waarbij de Vitamin C + Ferulic Acid Cream (43,99 euro) uit dezelfde lijn wordt aangeraden. Deze hydrateert, iets dat je huid in de herfst en winter zeker nodig heeft, en versterkt de werking van de drops. Fijn is dat dit product olievrij is, en toch goed verzorgt. Zeker voor mensen met een vette of gecombineerde huid is het lastig om een rijke verzorging te vinden die de huid niet laat glimmen. Dat probleem behoort nu tot het verleden!