Beauty

Hallo herfst

Het valt echt niet meer te ontkennen: de herfst heeft zijn intrede gedaan. En dat zie je ook aan je huid.

Droge bedoening

De herfst is voor veel mensen het seizoen waarin de huid het het zwaarst heeft. Gure wind, harde regen én de droge lucht van de verwarming zorgen voor veel ellende.

Kun je daar iets tegen doen? Deels. We kunnen er niet voor zorgen dat het minder hard waait of regent, en de verwarming uit laten is ook weer zoiets. Maar je huid beschermen, en de schade beperken is zeker wel te doen.

Beschermen

Het is natuurlijk het best om je huid zodanig te beschermen dat deze helemaal geen schade oploopt door de veranderende omstandigheden. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar een poging wagen kan geen kwaad. Zorg ervoor dat je huid altijd goed gehydrateerd is, en liever een beetje vettig aanvoelt dan droog. Een goed verzorgde huid kan invloeden van buitenaf namelijk veel beter ‘afslaan’ dan een droge.

Voor je lijf kies je in dit seizoen voor een dik, rijk product, dat heel de dag beschermt. Wij zijn dol op romige bodybutters, die over het algemeen een stuk rijker van samenstelling zijn dan een bodylotion. Kies bijvoorbeeld voor de Organic Shea Butter Body Butter van Dr. Organic. De shea butter zorgt voor een huid die heel de dag soepel blijft, en de geur… mensen, de geur! Zo heerlijk, zo zacht en zoet. Een tikkie verslaafd kun je ons wel noemen.

Is je huid al wat geïrriteerd, of reageer je snel overgevoelig op een product? Dan raden we de Adtop Creme van Dermasence aan. Ook deze crème zorgt voor een prima bescherming tegen invloeden van buitenaf, maar dan speciaal voor de geïrriteerde, droge tot zeer droge huid. De formule legt als het ware een dun laagje over je huid, zodat slechte invloeden van buitenaf niet kunnen binnendringen, terwijl het vocht dat van nature in je huid aanwezig is wordt vastgehouden. De crème is in principe geschikt voor je lijf, maar wij gebruiken hem ook net zo lief op ons gezicht, zeker in barre weersomstandigheden.

Werkt terwijl je slaapt

Soms is beschermen niet genoeg, zeker als het gaat om je gezicht. De huid van je gezicht komt tenslotte meer dan die van je lijf, volop in aanraking met regen, wind en droge lucht binnenshuis. Een beetje extra verwennerij kan geen kwaad! Een masker is in dat geval altijd goed, een masker dat de hele nacht zijn werk kan doen extra fijn!

Wij kiezen voor het Sleeping Beauty Knight Rescue Mask uit de Seahorse Plankton lijn van Beauty Kitchen. Deze breng je op voor het slapengaan, en terwijl jij in dromenland verkeert gaat hij aan de slag met je huid. Deze wordt niet alleen gehydrateerd, maar ook verfrist en extra stralend getoverd, zodat je de dag erna alles aan kunt. Zelfs een volgende najaarsstorm…