Beauty Boeken

Grow your own drugs

Bij een boek met de titel ‘Grown your own drugs’ denken wij Nederlanders in eerste instantie direct aan handige tips hoe je een wietplantage opzet. Dat blijkt echter een verkeerde gedachtengang: James Wong is tuinier en plantkundige, die je laat zien hoe je met planten, kruiden, fruit en bloemen allerlei handige middeltjes maakt.
 
In het boek vind je oplossingen en recepten voor o.a. deodorant, lippenbalsem, zeep, verkoudheid en griep, huidproblemen en gezichtsmaskers. Mooi worden met behulp van je tuintje: dat klinkt interessant en leuk!
 
Het principe is simpel en leest als een kookboek: u neemt een blaadje dit, snufje zo en dingetje dat, mengt en voegt nog wat van zus toe, en tadaa, klaar is uw gerecht, ehm, recept. Handig is dat bij ieder ‘resultaat’ staat vermeld hoe lang dit houdbaar is. Let wel goed op: zorg dat je de juiste planten etc. te pakken hebt. Knip niet zomaar iets uit de tuin waarvan je vermoedde dat het wel eens het gevraagde kruid zou kunnen zijn, dat wil je niet op je ogen smeren of doorslikken!
 

‘Grow your own drugs’ past prima bij de huidige verse producten trend, en vrijwel alle ‘recepten’ zijn gemakkelijk te bereiden. Leuk om met dit prachtig vormgegeven boek bewust met de natuur en je gezondheid bezig te zijn. 

Grow your own drugs – James Wong
ISBN 9789061128687
Karakter Uitgevers
22,50 euro 

Grow your own drugs
Bestel via Bol.com: Grow your own drugs
Wong, J.