Beauty

Glycolic Gel 6% van hannah

Dacht je dat scrubben de enige manier is om je huid te ontdoen van dode huidcellen? Helemaal mis! Wij probeerden dit product van hannah.

Het lijkt zo logisch. Als je dode huidcellen wilt verwijderen sla je flink aan het scrubben. Dat je hiermee niet alleen dode huidcellen verwijdert, maar ook je huid flink kan beschadigen, dat weten veel mensen niet. Zeker in de winter heeft je huid zijn beschermende laagje hard nodig, en dit met veel geweld weg scrubben kan zorgen voor een kwetsbare, zeer gevoelige huid die onvoldoende beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Zaak dus om je huid lief te behandelen! Wil je toch van je dode huidcellen af, en je huid stimuleren zichzelf steeds te blijven verbeteren en vernieuwen, dan kies je voor passende producten. In het assortiment van hannah troffen we de Glycolic Gel 6% aan, en die kan daar prima bij helpen!

Deze gel bevat glycolzuur, een fruitzuur dat helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. Belangrijk, want dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat andere gezichtsverzorgende producten nauwelijks opgenomen kunnen worden door je huid. Met deze Glycolic Gel 6% worden die overbodige huidcellen op een effectieve maar milde manier verwijderd, zodat je huid steeds fris, glad en als nieuw aanvoelt. Daarnaast zorgt glycolzuur er ook voor dat de aanmaak van nieuwe huidcellen krachtig wordt gestimuleerd, wat op de lange termijn leidt tot duidelijke huidversteviging.

Wij probeerden het product een tijdje, en zijn helemaal om. Het ‘schone’, gladde effect dat je normaal alleen na zeer grondig reinigen op je huid ervaart ontstaat nu door er simpelweg een beetje van de gel op te smeren. Je gebruikt de gel onder je normale huidverzorging, als ware het een serum. Waar je misschien verwacht dat je dit fruitzuur voelt prikken of ‘werken’ is dat absoluut niet het geval, zelfs de gevoelige huid rond de ogen geeft geen krimp, terwijl zeker na een paar dagen begint op te vallen dat de huid gladder, frisser en soepeler aanvoelt. Wij zijn om, en gooien de agressieve peelings overboord. Zeker met de belofte in ons achterhoofd dat het gebruik op de langere termijn ook rimpeltjes vermindert, en de huid egaliseert qua vlekjes etc., blijven we deze winter trouw smeren!

De Glycolic Gel 6% van hannah kost 35,50 euro (30 ml) en is zeer zuinig in gebruik. Een paar druppels dekken de gehele huid, het flesje gaat dus lekker lang mee.