Beauty Getest

Getest: Venus Embrace

Het voorjaar komt héél voorzichtig om de hoek kijken, en da’s voor veel vrouwen ook het moment dat ze zich weer een beetje bezig gaan houden met hun lichaamsbeharing. Waar in de winter de zaak rustig een weekje (of 2) zonder scheermesje te zien mocht groeien, gaat bij de gedachte aan korte mouwen en rokjes het roer om. Het mes erin, over beter gezegd ‘erover’.

Het is dus geen wonder dat Gillette juist nu haar nieuwste scheersysteem introduceert. Hun ‘Venus Embrace’ is uitgevoerd in turkoois en frisgroen, twee van de trendkleuren van deze zomer, en heeft een geheel nieuw ophangsysteem om ook de mesjes (per stuk verpakt, zodat ze schoon en droog blijven) in op te bergen. Maar de grootste verandering ten opzichte van eerdere scheersystemen is het aantal mesjes. Dat zijn er namelijk vijf. En zoals we uit de commercials voor heren al weten: meer mesjes betekent betere scheerresultaten. Wij namen de proef op de som.

Het handvat is ten opzichte van eerdere Venus uitvoeringen niet heel veel veranderd, maar geeft wel nog meer grip. Fijn! Het ophangsysteem is wat minder groot dan we gewend zijn, wat enerzijds prettig is, maar en anderzijds ook voor zorgt dat je er maar 2 mesjes in kunt opbergen. Dan waar het echt om gaat: hoe scheert de Venus Embrace? Daar kunnen we kort over zijn: goed. Door de vijf mesjes lijkt het effect gladder en grondiger dan voorheen, knap haartje dat vijf mesjes weet te ontwijken tenslotte. Een goede verbetering dus, dat voor 12,99 euro (systeem incl. 2 mesjes) vanaf deze maand in de winkels ligt, online te koop via o.a.Drogisterij.net