Beauty Favourites Getest

Getest: Veet EasyWax-systeem

Iedereen die wel eens met was in de weer geweest is om de benen te ontharen waat dat het een nauwkeurig en vrij lastig werkje is. En pijnlijk… Met het nieuwe Veet EasyWax-systeem blijft dat laatste het geval, maar het ontharen zou wel een stuk gemakkelijker moeten zijn. Wij probeerden het uit!

Het Veet EasyWax-systeem bestaat uit een wasverwarmer met een roll-on applicatie (starterkit 24,99 euro, exclusief bij Kruidvat) en een losse wasnavulling (aanwezig in de starterkit, losse verkoop 9,99 euro per stuk). Je plaatst de navulling in het apparaat, dat ervoor zorgt warm wordt en op de juiste temperatuur blijft. Je brengt de was aan op de te ontharen lichaamsdelen en met behulp van de vezelvliesstrips (12 stuks in de starterkit) trek je zo de haartjes (vanaf 2 mm) eruit.

Het systeem is eenvoudig in gebruik en bevat een goede gebruiksaanwijzing. Hou er wel rekening mee dat de was 20 minuten moet opwarmen in het apparaat, dus zet hem op tijd aan. De opgewarmde was is eenvoudig op de huid aan te brengen, al moet je er misschien even handigheid in krijgen. Doordat de was warm is lijkt deze zich beter aan de haartjes te hechten dan een willekeurige wasstrip, waardoor het ontharen voor ons gevoel gemakkelijker gaat. Ook fijn: de nabehandelingsdoekjes, waarmee je wasresten van je huid verwijdert (dit lukt natuurlijk niet met water), al moet je ook daarmee nog flink poetsen.

Het resultaat: gladde benen zonder al te veel troep en haartjes die weken wegblijven. Het EasyWax-systeem is even een investering, en ook de navullingen zijn niet heel goedkoop, maar de prijs is in verhouding met andere ontharingsproducten. Kant-en-klare wasstrips zijn tenslotte ook niet goedkoop, net als scheermesjes, en daarmee moet je ook nog eens bijna dagelijks aan de slag, terwijl hiermee de haartjes veel langer wegblijven.