Beauty Favourites Getest

Getest: The Bodyshop Sweet Lemon

Citroentjesfris! Dat zijn wij dankzij The Bodyshop de komende zomer. Hun Sweet Lemon lijn is wat ons betreft een schot in de roos.

De collectie is gebaseerd op de vochtregulerende olie uit de pitten van citroenen, die overblijven bij de fruitverwerkende industrie. Een restproduct dus eigenlijk, maar dan wel eentje waarmee je bijzonder leuke spulletjes kunt maken.

Je vindt in de lijn een Shower Gel, Whip Body Lotion, Body Scrub, Soap, Bath Pom Pom, Bath Sponge, Body Butter en Lip Butter. Wij testten deze twee butters alvast even voor je uit.

De Body Butter komt in een lekker royale pot (200 ml, 15 euro) en ruikt uiteraard heerlijk fris. Naast citroenpitolie bevast hij ook cacaoboter en sheaboter, die het geheel heerlijk dik en romig maken. En al trekt de butter vrij snel in je huid, je houdt toch urenlang (een werkdag zeker wel) een opvallend soepele huid eraan over. Ook de geur blijft lang in stand: als je je ’s morgen van top tot teen insmeert heb je geen parfum meer nodig!

De Lip Butter (7 euro) is gebaseerd op sheaboter en bijenwas en dus eveneens lekker romig van strucuur. Pas op dat je niet teveel aanbrengt, want dat geeft een wit laagje op je lippen. De Lip Butter ruikt eveneens opvallend fris en zorgt voor zachte glasse lippen, zonder plakkerig te zijn. Ideaal om op een zonnige dag je lippen tegen uitdroging te beschermen, ook een prettige basis voor onder je lipstick.