Beauty Favourites Getest

Getest: The Beauty Bakery

De producten van The Beauty Bakery hebben 1 ding gemeen: ze zien er allemaal uit om op te eten! En toch kun je dat maar beter niet doen, om flink schuimbekken te voorkomen. Deze ‘bakker’ maakt namelijk de lekkerste spulletjes om mee te nemen in de badkamer!

Wij mochten een aantal producten voor je uittesten. Dat viel nog niet mee, want de producten zien er zo mooi en smakelijk uit dat het bijna zonde is om ze te gebruiken. Maar, zo leert de ervaring, ernaar kijken is leuk, ermee in bad zitten nog veel leuker!

In het pakketje dat wij mochten testen vonden we verschillende producten, die je ook op onderstaande afbeelding ziet. De grote groene cupcake met parapluutje is de Cupcake Bath Bomb XL Jamaican me Crazy (7,90 euro). Gooi de cupcake in bad, en je waant je op een tropische vakantiebestemming! In de geur herkennen we kokos, en die lekkere typisch zomerse mix van zon, zoete drankjes en romige zonnebrandcrème. In de cupcake is amandelolie en olijfolie verwerkt: lekker voor je velletje, dat zacht en soepel uit de baddersessie komt. De cupcake gedraagt zich in bad zo’n beetje als een romige bruisbal: hij lost snel op, en laat je bad lekker geuren, terwijl je huid wordt verzorgd.

De grote rood met witte cupcake is de Cupcake Scrubby XL (7,90 euro). Deze cupcake heeft in de basis hetzelfde principe als de vorige, maar dan met een sexy, verleidelijke geur, een beetje zoet bloemig. Leuke extra is echter dat de topping, het glazuur aan de bovenkant, tegelijk een scrub is! Hou de cupcake even onder de douche, breek de topping af en scrub jezelf lekker zacht. Dat gaat prima, want de scrub is door zijn sheaboter basis heel goed verzorgend voor je huid. De rest van de cupcake gooi je in bad!

Op de voorgrond zie je op de foto een kleine roze cupcake, als je goed kijkt zie je op de achtergrond zijn kleine groene evenbeeld. Dit zijn de Skin Butter Melts Playboy Bunny (roze) en Fruity Forrest (groen). Deze kosten 3,50 per stuk, maar zijn ook voor 5,95 euro als set verkrijgbaar. Alhoewel ze een stuk kleiner zijn dan de eerder genoemde cupcakes, heb je er toch maar eentje per badsessie nodig. Deze kleine varianten zijn namelijk gemaakt van sheabutter, cacaobutter en verzorgende oliën, die ook in kleine hoeveelheden zorgen voor een heerlijk geurend, zachtmakend bad. Fruity Forest heeft een zoete citrusgeur, Playboy Mansion doet ons denken aan suikerspinnen, zuurstokken en aardbeien: mierzoet. Qua geur wel echt eentje voor de liefhebbers, ben je geen zoetekauw valt het waarschijnlijk nog niet mee om 20 minuten in een snoepwinkelgeur door te brengen. De butter (de onderste laag van de cupcake) smelt snel in het badwater, maar je kunt al zittend in bad ook heerlijk je huid ermee insmeren, zodat je helemaal poezelzacht je bad uitstapt. De topping is echter vrij hard, en lost maar heel langzaam op in het water.

Tenslotte is er nog de Fresh Handmade Butter Soap Patchouli (5,90 euro), op de site van The Beauty Bakery ook wel ‘Facial Purity Bars’ genoemd. Deze zeepjes zijn 100% plantaardig en dus vrij van chemische en dierlijke toevoegingen. Wat er wel aan is toegevoegd zijn verzorgende boters en oliën, om je huid dat stroeve zeepgevoel te besparen. De Patchouli variant bevat, niet heel verrassend, patchouli en sinaasappels en dat ruik je! Heerlijk licht kruidig en fris. Door de gemalen amandelnootjes die in de zeep verwerkt zijn scrubt de Facial Bar je velletje lichtjes, en al doet de toevoeging van olie anders vermoeden, deze zeep werkt dankzij de patchouli ook nog eens prima tegen een onzuivere huid. Prettig dus, maar zeker als je een wat drogere huid hebt is het na gebruik wel zeer aan te raden na gebruik nog even goed te smeren met een crème, aangezien je huid anders na een tijdje wel wat strak kan gaan aanvoelen.

Wij zijn na deze test fan van The Beauty Bakery. Aan de handgemaakte producten is duidelijk veel zorg besteed, en naast een lust voor het oog zijn ze ook nog eens erg prettig in gebruik. Erg leuk om cadeau te doen, maar natuurlijk ook heerlijk om jezelf mee te verwennen. Goed, gebruik je een grote cupcake dan kost een bad je bijna 8 euro, maar hé, verdienen we dat allemaal niet zo nu en dan?