Beauty Getest

Getest: Remington Wet2Straight

Als je je haar gewassen hebt en daarna wilt straighten dan moet je daar aardig wat tijd voor uittrekken. Eerst moet het tenslotte droog zijn, en zowel aan de lucht als met de föhn kost dat tijd. En dus worden wij blij van apparaten die tijd besparen, zoals de Remington Wet2Straight die we mochten testen.
Hiermee kun je al met handdoekdroog haar aan de slag. Dat scheelt tijd! Je stelt de straightener simpelweg in op de stand ‘vochtig’ (je kunt er als je wilt ook gewoon droog haar mee stylen) en gaat aan de slag. Schrik niet: als je met je vochtige haar door de 200 graden hete platen heen gaat, klinkt het alsof je je hoofd in de frituurpan steekt. Wat een gesis! In de gebruiksaanwijzing staat echter al geruststellend vermeld dat dit niet erg is, het vocht moet tenslotte verdampen, en in de Wet2Straight zijn om die reden speciale ventilatiegaatjes ingebouwd.
Het kost wel wat tijd om je haar droog en stijl te krijgen, zeker als je dik haar hebt, maar het resultaat mag er zijn. Doordat je haar nog vochtig is tijdens het straighten ziet je haar er na afloop veel zachter, en veelal minder dof en droog uit dan wanneer je met droog haar aan de slag gaat. Dit wordt nog eens versterkt door de verzorgende elementen die zijn toegevoegd aan de platen, die je gedurende de levensduur van de Wet2Straight pluisvrij haar beloven. Of dat inderdaad zo is zullen we over een paar jaar pas weten, maar onze eerste resultaten mogen er zijn.

We hebben de Wet2Straight getest op sterk krullend haar, dat moeilijk stijl te krijgen is. Het haar wordt mooier en ‘levendiger’ glad dan wanneer het droog wordt gestraight, en ook de belofte dat dit effect de hele dag houdt is waar. Zelfs bij vochtig weer springt de pluis er niet direct weer in, wat in herfstige tijden wel zo prettig is. Daarnaast scheelt het vochtige straighten veel tijd, én hoef je je haar slechts 1 keer aan de warmte van een stylingapparaat bloot te stellen. Het föhnen kun je overslaan, en dat is fijn. De verkoopprijs van de Wet2Straight is 49,99 euro, en wij vinden hem iedere cent waard.

Online o.a. te bestellen via .