Beauty Getest

Getest: Parissa wax strips

We maken ons heel langzaam op voor de zomer, en dat betekent ook dat we ons weer eens serieus bezig gaan houden met ontharen. Want: zodra de mouwtjes kort worden, en de benen bloot, is 1 keer per week vluchtig een scheermesje doorgaans niet voldoende. Om het geen dagelijkse bezigheid te maken, testten wij deze week een langdurigere oplossing uit: waxen.

In de ‘assorted sizes’ verpakking van Parissa (9,99 euro) vind je 24 strips in 3 verschillende maten, geschikt voor oksels, bikinilijn en gezicht. Hoe waxen op de benen aanvoelde wisten we al, maar hoe zullen deze, toch wat meer delicate gebieden erop reageren?

Het liefst zouden we je natuurlijk vertellen dat waxen met deze strips geen centje pijn doet. We weten echter allemaal dat dat simpelweg niet waar is: het is nu eenmaal pijnlijk om haartjes uit je huid te trekken, hoe je het ook doet. Een goede techniek, die ook uitgebreid staat beschreven in de handleiding, helpt echter wel een flink handje. Hoe sneller je de handeling verricht, des te minder pijn. Ook de bijgeleverde Azulene Oil After Care is fijn, deze helpt de huid te ontspannen en kalmeren.

Als we kijken naar pijngraad, alhoewel deze per persoon zal verschillen, viel de bikinilijn nog het meeste mee. Zolang je de huid goed strak trekt is er weinig aan de hand. In het gezicht, de bovenlip, voelde het niet direct prettig, maar ook hier geldt: goed straktrekken en snel handelen, en binnen een minuut of 2 merk je er niks meer van. De oksels daarentegen, dat vonden we toch pittig. Het is lastig om de huid daar goed strak te trekken, al bevat de gebruiksaanwijzing echt goede tips, en de haartjes lijken er wat moeilijker uit te komen. Maar, dat valt niet te ontkennen: even de tanden op elkaar, en je bent toch maar mooi een week of wat klaar qua ontharen.

De producten van Parissa zijn o.a. te koop via Drogisterij.net


www.esprit.nl