Beauty Favourites Getest

Getest: NIVEA Sensitive & Pure deodorant

Als het om deo gaat lijk je twee keuzes te hebben: zacht of effectief. Dat je die twee eigenschappen ook prima samen kunt brengen bewijst de nieuwe NIVEA Sensitive & Pure deodorant.

Een anti-transpirant is fijn. Zo’n stevige deo zorgt ervoor dat je minimaal 24, maar vaak zelfs langer beschermd bent tegen transpiratie. Maar dit soort producten zorgen ook meer dan eens voor irritatie, jeuk of een zeer droge, trekkerige okselhuid. Niet fijn! Het alternatief, een meer natuurlijke deo werkt vaak niet afdoende.

NIVEA Sensitive & Pure deodorant is de eerste deo die wij uitprobeerden die ├ęcht effectief is, en hartstikke lief voor de huid. De werking is gelijk aan een anti-transpirant, maar het gevoel op de huid is vele malen vriendelijker. Geen jeuk of trekkerige huid, geen rode oksels of bultjes. De huid van de oksel geeft geen krimp, ook niet als je de deo langer gebruikt. Sterker nog, deze komt zichtbaar bij en ziet er na een week of 2 een stuk gezonder uit.

Een wondermiddel? Tja, een deo is heel persoonlijk. Wat de een geweldig vindt, werkt bij de ander totaal niet. Wij zijn echter zeer enthousiast over met name de sprayvariant, die lekker fris ruikt, maar geen alcohol, conserveringsmiddelen en kleurstoffen bevat. Dat zijn vaak de stoffen waar je last van kunt krijgen. De roller bevat ook nog eens geen geurstoffen: ideaal als je daar gevoelig voor bent, maar daardoor wel net wat minder fris. Verkoopprijs: 3,79 per spray of roller, vanaf deze maand te koop.