Beauty Favourites Featured Getest

Getest: Max Faxtor Smooth Effect Foundation

De make-up trend lijkt dit jaar weer ‘knallen’ te worden, met veel intense kleuren. Kleuren die natuurlijk veel beter tot hun recht komen op een mooie egale basis, en dus is een foundation enorm belangrijk. Wij bekeken de nieuwe Max Factor Smooth Effect Foundation.

De foundation is er in 5 tinten, er is er dus altijd eentje die goed bij jouw huid past. Dankzij de olievrije samenstelling is hij geschikt voor dames met een onrustige huid, en is het effect mooi mat. De kleuren lijken in eerste instantie aan de lichte kant, maar eenmaal op de huid aangebracht blijken ze prima te ‘blenden’, en (mits je de juiste kleur kiest) één geheel te vormen met je huid.

Geen ‘pancake’ look dus, maar een natuurlijke, egale basis. Heb je last van kleine rode vlekjes of onzuiverheden, dan is het gebruik van een concealer nauwelijks nodig. De dekking van de foundation is namelijk meer dan prima, hadden we niet verwacht met die luchtige samenstelling! Heb je snel last van glimmende plekken op je huid dan valt het aan te raden de foundation even ‘af te poederen’, maar ook zonder poeder is het effect direct na het aanbrengen al mat en mooi zacht.

De foundation bleef bij ons heel de dag prima zitten, en mooi egaal. Daarnaast bleek de tube ook nog eens zeer zuinig in gebruik, het product smeert zo goed uit en is zodanig dekkend dat 1 dun laagje echt voldoende is. Een nieuwe favoriete foundation is geboren, zeker gezien de verkoopprijs van slechts 9,99 euro.