Beauty Favourites Getest

Getest: Max Factor Xperience Volumising Mascara

De nieuwe Max Factor Xperience collectie is gebaseerd op natuurlijke ingrediĆ«nten, en zo ook de Volumising Mascara die je in deze lijn aantreft. Waar de formules voor mascara steeds wetenschappelijker, met steeds meer ‘chemische trucjes’, wordt, gaat deze juist terug naar de basis. Wij waren benieuwd, en sloegen aan het testen.

In plaats van synthetische was en polymeren bevat deze mascara bijenwas, carnaubawas en tapioca-polymeren, die er gezamelijk voor zorgen dat je wimpers er natuurlijk uitzien, zonder aan elkaar te plakken en te gaan klonteren, maar ondertussen wel voller lijken.

Na het aanbrengen, zeker als je dat een beetje ruim doet, met twee of meer laagjes, blijven je wimpers redelijk lang ‘nat’, dus even oppassen met knipperen. Het effect is echter zeer de moeite waard: gesepareerde, niet plakkerige wimpers die er inderdaad natuurlijk uitzien, maar wel duidelijk wat aangezet zijn. Niet ultralang, voorzien van megakrul of nog harder groeiend, maar terug naar de basis: benadrukken wat je zelf al hebt. Voor 16,99 euro een echte aanrader.