Beauty Favourites Getest

Getest: John Frieda Precision Foam Colour

Een haarkleuringsproduct in foamvorm: dat kenden we nog niet, niet voor thuisgebruik althans. John Frieda introduceerde onlangs Precision Foam Colour, en dat vonden wij een test waard.

Een verpakking is wat duurder dan de meeste haarkleuringsproducten, 16,49 euro, maar dat zie je ook terug in de samenstelling van de verpakking. Mooie, goed passende handschoentjes, een zeer duidelijke handleiding en een mooie tube conditioner waar je nog heel wat wasbeurten plezier van kunt hebben.

Maar het gaat natuurlijk om de foam: hoe werkt deze in de praktijk? Bijzonder goed! Je maakt de foam zelf, door de kleuring en ontwikkelvloeistof te mengen en het flesje even te kantelen. Daarna knijp je in de speciale fles, waarna er een dot foam uitkomt. Dit breng je gemakkelijk aan op je haar, volgens de gebruiksaanwijzing, totdat al je haar bedekt is. Even goed masseren om te zorgen dat iedere haar in contact komt met de foam, en 20 tot 30 minuten laten intrekken. In deze wachttijd wordt de foam wat minder, het stort wat in als het ware, maar alles blijft keurig op zijn plek zitten, geen gedruppel.

Ook het uitspoelen gaat een stuk makkelijker dan met de meeste andere haarkleuringsproducten, even spoelen en alles is weg, waar je met andere producten vaak akelig lang bezig bent om alles eruit te spoelen. Hierna breng je de meegeleverde conditioner aan, welke zich ook gemakkelijk weer laat uitspoelen. Het eindresultaat is een mooie, zeer dekkende doch natuurlijke kleur die mooi glanst, en dit ook na een aantal wasbeurten blijft doen.

John Frieda Precision Foam Colour is er in 20 kleuren, en is geschikt om je haar ongeveer 2 tinten te veranderen. Wij zijn enthousiast, deze kleuring voegt echt wat toe aan het huidige assortiment, met name op het gebied van gebruiksgemak. Aanradertje!