Beauty Favourites Featured Getest

Getest: InStyler

Bij het uitpakken van de InStyler kregen we heel even het gevoel met een martelwerktuig te maken te hebben, in plaats van met een stylingapparaat. Aan alle waarschuwingen te zien kun je er jezelf (of een ander) flink mee verwonden. Een klein beetje angstig doken we in de gebruiksaanwijzing, en durfden we het aan het apparaat in te schakelen.

Een kleine inspectie leerde dat het wel meeviel met al die schade die je ermee kunt aanrichten. De InStyler heeft echter een ander design dan de meeste stylingapparaten, en dat moet je wel even weten voor je ermee aan de slag gaat, anders kan het je lelijk verwonden. De InStyler bestaat namelijk uit een borstel en een verwarmde, ronddraaiende cilinder. Deze cilinder is, in tegenstelling tot andere apparaten ‘vrij’, en dus niet ‘ingepakt’. Met andere woorden: zorg ervoor dat je je handen en hoofdhuid niet tegen die cilinder aanhoudt! Gelukkig wordt er een hitteschild bijgeleverd, wat het risico al een stuk verkleint.

Nu we alle veiligheidsrisico’s hebben bekeken, is het tijd voor een echte test. Wat doet de InStyler met je haar? Hij belooft heel wat, zo kun je je haar ermee gladstrijken, krullen of volume geven. Iedere stijl vereist een aparte techniek, maar heel lastig is het niet. Wil je je haar gladstrijken dan pak je een pluk haar, klemt hem tussen de borstel en (roterende!) cilinder, en strijkt de InStyler rustig naar beneden. Door de borstel wordt je haar enerzijds mooi glad, maar blijft er wel wat meer ‘leven’ en beweging inzitten dan wanneer je het met een traditionele styler als het ware ‘strijkt’.

Door de roterende cilinder zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je er ook gemakkelijk krullen mee in je haar maken, maar ook een beetje extra volume bereik je na een klein beetje oefening. Heb je haar dat snel kroest, dan is de InStyler eveneens fijn, omdat het apparaat met geringe warmte de ergste kroes glad maakt, terwijl je natuurlijke slag of krullen gewoon intact kunnen blijven: kwestie van de InStyler op de juiste manier door je haar draaien.

De InStyler heeft een verkoopprijs van 99 euro, best pittig, maar zeker als je normaal gesproken zowel een stijltang als krulborstel gebruikt is het de investering waard.