Beauty Favourites Getest

Getest: Herôme French Liner

Een mooie french manicure op je nagels toveren is vakwerk. Sjabloontjes en stickers werken soms prima, maar leveren ook regelmatig een hoop gepruts en uitgelopen randjes op. Herôme pakt het nu anders aan en komt met de French Liner (9,95 euro), een stift waarmee je gemakkelijk en strak een wit randje op je nagel aanbrengt. Wij namen de proef op de som.

Het concept is heel eenvoudig. Een stift met vilten punt is gevuld met dekkende witte nagellak. Druk een paar keer op de punt om de stift ‘door te laten lopen’, maar let wel op dat deze niet te nat is als je het randje aan gaat brengen. De kunst is vervolgens om in 1 lijn, zonder de stift van je nagel te halen, van de buitenkant naar de binnenkant van je nagel te werken. De dikte van de streep kun je redelijk zelf bepalen, door de stift wat schuiner (breed) of juist rechtop (smal te houden).

Het resultaat mag er zijn: met stickers en sjabloontjes kregen wij, zeker de eerste keer, niet zo’n strak resultaat. Bij ons bleek het kritieke punt aan het einde van het lijntje te zitten: daar belandde vaak net wat meer nagellak, zodat daar toch een klein druppeltje ontstond. Maar met een vooraf wat drooggedepte stift (hij was in ons geval wat te nat geworden) en wat extra aandacht voor dit stukje ging het al een stuk beter.

De French Liner zou binnen 10 seconden droog moeten zijn, daar maken wij echter toch een minuutje (of misschien wel 2) van, al is dit ook afhankelijk van de dikte van aanbrengen. Als het gaat om gebruiksgemak zijn we echter zeer enthousiast!