Beauty Getest

Getest: Glimmertattoo

Leuk, zomers, makkelijk en creatief: de Glimmertattoo is wat ons betreft helemaal goed. Het idee is simpel doch doeltreffend: met behulp van een sjabloon (of uit de losse hand) breng je wat speciale lijm op je huid aan, je poedert er wat glittertjes overheen en tadaa: klaar is je tattoo! Drie tot zeven dagen heb je er vervolgens plezier van, mits je oppast met afdrogen en verzorgingsproducten, want alcohol of olie, daar kunnen de glimmers niet zo best tegen.

Je bestelt de tattoos via www.glimmerbodyart.nl en al lijkt de gebruiksaanwijzing van 9 stappen op het oog erg ingewikkeld, de tattoo staat zonder problemen binnen 4 minuten op onze arm. Redelijk strak dankzij het sjabloontje, waarbij opvalt dat de glitters goed ‘dekkend’ zijn. Een geoefende hand kan ook aan de slag met meerdere kleuren in een tattoo, maar dat is wel een gepriegel op de vierkante centimeter. De tattoos houden in ons geval netjes de beloofde 3 tot 7 dagen, waarbij na 2 dagen, inclusief douchebeurten en in het zonnetje zitten (zweten!), de eerste glittertjes los beginnen te laten. Ook daarna is de tattoo echter nog een aantal dagen mooi genoeg om te laten zitten.

Een setje van 4 kleuren, 12 sjablonen, lijm, kwasten en een gebruiksaanwijzing kost 17,50 euro, en hier kun je minimaal 12, maar als je een beetje voorzichtig met de sjablonen omgaat ook nog wel wat meer, Glimmertattoos mee zetten.