Beauty Favourites Getest

Getest: essence pure skin 2in1 coverstick pen

Nieuw in de collectie van essence (te koop bij Kruidvat) is de pure skin 2in1 coverstick pen, een pen die puistjes camoufleert. En dat doe je in twee stappen: eerst stip je je puistje aan met het groene gedeelte van de pen, terwijl je daarna met de beige kant voor de finishing touch zorgt.

We horen je denken: groen? Waarom zou ik iets groens op mijn gezicht smeren? Nou, groen is de meest effectieve kleur om rood mee weg te werken! Zij staan in de zogenaamde kleurcirkel tegenover elkaar, en zijn daarmee complementaire kleuren. Een technisch verhaal, maar het komt erop neer dat de groene kleur de roodheid van het puistje als het ware absorbeert en neutraliseert. De beige tint (die is er in 3 kleuren) zorgt er vervolgens voor dat het eindresultaat perfect aansluit bij jouw huid.

Wij hebben de pen zelf geprobeerd en zijn enthousiast over het resultaat, zeker gezien de prijs (2,49 euro). Het is even oefenen met aanbrengen, als je de groene laag te dik doet is het resultaat al snel te licht en daardoor juist erg opvallend, maar dat heb je snel onder de knie. Perfect voor kleine puistjes of oppervlakkige rode vlekjes, beter dan veel camouflagesticks die uit alleen beige bestaan.